Consortium van Altair, JLR en Danecca krijgt projectfinanciering voor nieuw ontwerpproces om elektrische voertuigen te creëren

18 december 2023

Altair, JLR (Jaguar Land Rover) en batterijfabrikant Danecca hebben een financiering gekregen van de Britse overheid, via de Faraday Battery Challenge. De bedrijven vormen een consortium voor een onderzoeksproject om een nieuw ontwerpproces voor elektrische voertuigen te ontwikkelen. De financiering is afkomstig van UK Research and Innovation, een overheidsorgaan dat wordt gesponsord door het Department for Science, Innovation and Technology (DSIT) om de ontwikkeling van batterijtechnologie in het Verenigd Koninkrijk te ondersteunen.

Volgende generatie elektrische voertuigen

Het nieuwe proces zal gebruik maken van Altair-technologie om voertuigprototypes te ontwikkelen. De nieuwe voertuigmodellen krijgen een lichtere carrosserie die meer ruimte biedt voor de accu, zonder extra gewicht toe te voegen.

JLR gaat ook het C123-proces van Altair toepassen, een conceptontwikkelingsproces in drie fasen voor ‘body-in-white-structuren’. Ze zullen ook optimalisaties uitvoeren met Altair OptiStruct, de FEA-solver van het Altair HyperWorks ontwerp- en simulatieplatform. Daarbij wordt onder andere gebruikgemaakt van de nieuw ontwikkelde elektrothermische functies van deze oplossing.

Het project loopt van 1 februari 2023 tot 31 januari 2025 en onderzoekt hoe verbeteringen zijn aan te brengen door middel van simulatie, nadat de componenten voor de prototypevoertuigen al zijn besteld. Alle onderzoeksresultaten blijven na de gefinancierde projectperiode bij JLR, Danecca en Altair, om te gebruiken voor andere klanten of projecten.

Lichter en energiezuiniger

“Het verheugt ons om met JLR en Danecca samen te werken aan dit innovatieve project om de volgende generatie elektrische voertuigen te ondersteunen, met innovatieve, efficiënte ontwerpen”, zegt Royston Jones, senior vicepresident automotive bij Altair. “De simulatie- en data-analysetools van Altair stellen het consortium in staat een nieuw ontwerpproces voor elektrische voertuigen en batterijen te ontwikkelen, waardoor deze voertuigen lichter en energiezuiniger zullen worden.”

“We zijn blij om deel uit te maken van zo’n innovatief project en financiering te hebben ontvangen van de Britse overheid, via de Faraday Battery Challenge”, vertelt Paul Haney, senior manager batterijtechnologie bij JLR. “Dit onderzoeksproject met Altair en Danecca markeert een belangrijke stap voorwaarts in het creëren van elektrische voertuigen die duurzame mobiliteit voor de toekomst bieden.”

“Door samen te werken met Altair en JLR aan dit innovatieve project heeft Danecca de kans om de ontwikkeling van elektrische voertuigen en batterijtechnologie te stimuleren”, zegt Danson Michael Joseph, managing director van Danecca. “Onze expertise op het gebied van batterijproductie, gecombineerd met de simulatie- en optimalisatietools van Altair, zal ons in staat stellen efficiëntere batterijen te creëren die de volgende generatie elektrische voertuigen van stroom gaan voorzien.”

Meer informatie is hier te lezen. 

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This