TOPdesk krijgt investering van CVC Growth Funds

12 december 2023

Service Management softwareleverancier TOPdesk heeft een partnership gesloten met CVC Capital Partners (CVC). CVC Growth Funds verkrijgt met een investering van zo’n 200 miljoen euro een minderheidsbelang in TOPdesk. Samen met medeoprichter en CEO Wolter Smit en CFO Rob Haaring gaan ze het bedrijf versneld laten groeien en verder ontwikkelen. het meerderheidsbelang nog altijd in handen is van de oprichters. 

De in Delft (Nederland) gevestigde softwareontwikkelaar levert Service Management-software en helpt daarmee al bijna dertig jaar ruim 5000 organisaties met het creëren van een consistente en goede dienstverlening. TOPdesk heeft veertien kantoren in elf landen en meer dan 1000 medewerkers.

Voor de volgende groeifase zocht TOPdesk een partner om met meer slagkracht de waarde voor klanten, medewerkers, organisatie en product te vergroten. De keuze om in zee te gaan met CVC is gebaseerd op een vertrouwen in hun talent en de ervaring van het bedrijf als groeipartner. TOPdesk had in de zoektocht het luxeprobleem van een ruime keuze aan potentiële investeerders. Na een lang en intensief proces is gekozen voor CVC als de partij die echte toewijding toonde, liet zien dat het kennis en ervaring kon inbrengen en aandrong op het behalen van CSR-doelstellingen. Daarnaast zag CVC de kracht van de kernwaarden en cultuur van TOPdesk. 

Wolter Smit: “Het was vlijend om te zien dat zo veel bedrijven interesse hadden in ons softwarebedrijf. Met name onze stabiele groei, unieke positie in de markt en de consistent tevreden klanten, maken ons een aantrekkelijke partner. Ik ben erg blij dat we er uiteindelijk uit zijn gekomen met CVC, omdat zij keer op keer lieten zien passie te hebben voor ons bedrijf, onze kernwaarden en de groeimogelijkheden. Deze spannende stap voelt enorm goed en ik ben trots dat ik met hen de volgende stap van TOPdesk ga oppakken.” 

Sebastian Künne, Senior Managing Director bij CVC: “De passie die Wolter en zijn team hebben om hun klanten nieuwe mogelijkheden te bieden, heeft het bedrijf gemaakt tot het succes dat het nu is. De uitstekende reputatie van TOPdesk en de loyaliteit van de tevreden klanten die op TOPdesk vertrouwen voor de ondersteuning van hun IT- en zakelijke workflows, zijn het bewijs van hun harde werk. We kijken ernaar uit om Wolter te ondersteunen in het verder in de markt zetten van TOPdesk overal ter wereld.”  

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This