Ampere lanceert AI Platform Alliance om voor kunstmatige intelligentie geoptimaliseerde systemen te vereenvoudigen

12 december 2023

Ampere, een ontwerper van ARM-datacenterchips, heeft een belangrijke stap gezet in de wereld van kunstmatige intelligentie (AI) door de AI Platform Alliance te lanceren. Deze alliantie, bestaande uit negen bedrijven, heeft als doel de systeemcomplexiteit te verminderen en betere samenwerking en openheid te bevorderen. Hierdoor kan een betere totale prestatie dan die van GPU’s worden gerealiseerd. Hoewel sommige van deze bedrijven minder bekend zijn in de datacenterindustrie, hebben hun AI-gerichte innovaties een aanzienlijke impact op de infrastructuur van datacenters die AI-workloads hosten.

De bedrijven die betrokken zijn bij dit initiatief zijn – naast Ampere – het Britse chipontwerpbedrijf GraphCore, Kalray in Frankrijk, chip-on-a-wafer-ontwikkelaar Cerebras Systems, Furiosa, Luminous, Neuchips, Rebellions en Sapeon in Zuid-Korea.

Als onderdeel van de alliantie zal Ampere samenwerken met Kinara om gezamenlijke AI-oplossingen te valideren die een beter alternatief bieden dan GPU’s in datacenterservers. Dit helpt AI-platformen transparanter en opener te maken.

Jeff Wittich, Chief Product Officer van Ampere, benadrukt het belang van deze samenwerking: “We kijken ernaar uit om samen met Kinara en onze andere consortiumpartners gezamenlijke AI-oplossingen te valideren die een beter alternatief bieden dan de huidige GPU-gebaseerde standaard. Door deze oplossingen als community te ontwikkelen, zullen we het tempo van AI-innovatie versnellen door platformen opener en transparanter te maken, en door de efficiëntie van AI te verhogen om echte problemen op te lossen en duurzame infrastructuur op grote schaal te leveren.”

De AI Platform Alliance staat overigens open voor andere AI-bedrijven die een bijdragen willen leveren en zelf hardware-oplossingen ontwikkelen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This