SoftwareOne uitgeroepen tot ‘Federal Government partner of the Year’ tijdens 2023 AWS Partner Awards

5 december 2023

SoftwareOne, een leverancier van software- en cloud-oplossingen, heeft een 2023 Geo and Global AWS Partner Award ontvangen. De award staat voor de erkenning voor leiders over de hele wereld die klanten helpen bij het stimuleren van innovatie en het bouwen van oplossingen op Amazon Web Services (AWS). ​

SoftwareOne is een AWS Premier Tier Services Partner, en won de Federal Government Partner of the Year – LATAM award, maar was ook finalist in de SI Partner of the Year – EMEA en de MSP Partner of the Year – Global awards. Het bedrijf won bovendien de Rising Star Partner of the Year (SI) – Iberia award.

De oplossing waarvoor SoftwareOne de Federal Government Partner of the Year Award – LATAM won, werd ontwikkeld in samenwerking met het Minas Gerais State Department of Social Development (SEDESE-MG) in Brazilië om de klant te helpen bij het beoordelen en beheren van de risico’s van natuurrampen. SoftwareOne ontwikkelde innovatieve rampenresponstechnologie op AWS die kwetsbare gebieden en gemeenschappen in kaart brengt die risico lopen op natuurrampen, met name overstromingen, om op deze wijze crisisbeheer te ondersteunen.

Door de reactietijden bij rampen te verkorten verbetert deze oplossing het welzijn van lokale gemeenschappen aanzienlijk. De oplossing minimaliseert het verlies aan mensenlevens, verlaagt de kosten die gepaard gaan met de reactie op rampen en met de verhuizing en wederopbouw van gebieden die zijn getroffen door overstromingen. SEDESE heeft hard gewerkt aan het identificeren en analyseren van mogelijke databases voor het systeem, die gebruikt worden bij het leveren van verwerkingsscripts voor de databases en API’s die samen het Minimum Viable Product 1 (MVP1) vormen; en het aangeven van de te gebruiken variabelen. Naast deze technische punten deelde het secretariaat jarenlange kennis op het gebied van rampenmanagement, die bijdroeg aan de materialisatie van dit project, dat binnen het secretariaat al een proof of concept van het idee had ondergaan.

Otavio Argenton, Country Leader Brazilië bij SoftwareOne, zegt: “We zijn vereerd dat we deze prijs hebben gewonnen. Het is een erkenning voor het ondersteunen van de inspanningen van de overheid om mensen tegen natuurrampen te beschermen. Dit werk is van het grootste belang en speelt een vitale rol in het waarborgen van de openbare veiligheid. Door gebruik te maken van AWS-technologie was ons team in staat om een schaalbare oplossing te ontwikkelen die overheidsinstanties, defensie en hulpdiensten inzicht geeft in de locatie van mensen die in ‘risicovolle’ gebieden wonen.”

De awards zijn bekendgemaakt tijdens de Partner Awards Gala op AWS re:Invent 2023. De Geo en Global AWS Partner Awards zijn een erkenning voor een breed scala aan AWS Partners, wiens bedrijfsmodellen het afgelopen jaar specialisatie, innovatie en samenwerking hebben omarmd. De Geo en Global AWS Partner Awards staan voor de waardering voor partners wier bedrijfsmodellen ​ evolueren en goed werken op AWS terwijl ze samenwerken met klanten.

De categorie Federal Government Partner of the Year is voor de beste AWS-partners met de Government Competency – deze bedrijven hebben innovatieve projecten voor de federale overheid gerealiseerd. De SI Partner of the Year is een erkenning voor de beste SI AWS-partners die een significante bijdrage hebben geleverd op het gebied van inkomsten, nieuwe mogelijkheden, aantallen nieuw gecertificeerde personen en behaalde AWS-kwalificeringen.

De MSP Partner of the Year is een erkenning voor de beste AWS Managed Service Providers (MSP) die end-to-end AWS-oplossingen bieden aan klanten in elke fase van het cloud-traject. Dit beslaat het ​ advies over het initiële ontwerp van de oplossing , tot het bouwen van applicaties en doorlopende optimalisatie en ondersteuning. De Rising Star Partner of the Year Award is een erkenning voor AWS-partners die op jaarbasis een aanzienlijke groei in hun bedrijf hebben gerealiseerd.

Voor het tweede jaar op rij omvatten de Geo en Global AWS Partner Awards een zelf-nominatieproces voor verschillende award-categorieën, die zowel op geo- als op globaal niveau worden toegekend. Alle AWS-partners werden uitgenodigd om deel te nemen en een nominatie in te dienen. Award-inzendingen werden beoordeeld door een derde partij, namelijk Canalys, en geselecteerd op use cases voor klantensucces.

Daarnaast waren er een aantal datagestuurde awardcategorieën. Deze bestonden uit een unieke set meetgegevens waarmee de prestaties van AWS-partners in het afgelopen jaar konden worden gemeten. Canalys controleerde de gebruikte datasets om er zeker van te zijn dat alle metingen en berekeningen objectief en correct waren.

Het AWS Partner Network (APN) is een wereldwijd programma dat bedrijven helpt succesvolle, op AWS gebaseerde bedrijven of oplossingen op te bouwen door zakelijke, technische, marketing- en go-to-market-ondersteuning te bieden. Het APN omvat onafhankelijke wereldwijde softwareleveranciers (ISV’s) en systeemintegrators (SI’s), waarbij de deelname van AWS-partners de afgelopen 12 maanden aanzienlijk is gegroeid.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This