Atlona introduceert Velocity Keypad Controller

5 december 2023

Atlona introduceert een alternatief voor AV-aanraakpanelen in kleinere ruimtes en eenvoudige toepassingen: de Velocity Keypad Controller AT-VKP-8E. Dit IP-gebaseerde besturingssysteem biedt een eenvoudige en gebruiksvriendelijke toetsenbordinterface voor gebruik in klaslokalen en kleine vergaderruimten.

Atlona’s VPK-8E beschikt over acht configureerbare toetsen voor de schermactivatie, bronselectie, volume-aanpassingen en andere systeemfuncties. Verder biedt het een 2,7-inch hoogwaardig elektronisch papier (e-paper) display voor maximale personalisatie. Gebruikers kunnen aangepaste tekst en pictogrammen aan specifieke toetsen koppelen en dynamisch navigeren tussen verschillende display-layouts. Met RGB LED’s voor elke toets en een meertraps niveau-indicator is de systeemstatus altijd in één oogopslag duidelijk. De PoE LAN-aansluiting voorziet de controller van stroom en biedt de mogelijkheid om apparaten via Ethernet te bedienen. Er is een RS-232 poort voorzien voor seriële aansturing van oudere apparaten. 

De configuratie van de VKP-8E wordt vereenvoudigd met behulp van het nieuwe Atlona Cloud online configuratie- en beheerplatform. Via de intuïtieve interface zijn eenvoudig de e-paper labels/icoontjes en LED-kleuren voor elke toets te definiëren. Daarnaast kan men gebruikmaken van handige macro’s voor het bedienen van ruimtetechnologie, waarbij men toegang heeft tot een uitgebreide database van Atlona en externe bronnen. Voor gebruikers die graag snel aan de slag willen, zijn er vooraf geconfigureerde sjablonen beschikbaar voor Atlona’s populairste switchers. Nadat de configuratie is voltooid, kan men het lichte bestand rechtstreeks vanuit de cloud of offline via het lokale netwerk inzetten op het keypad. Atlona Cloud bevat ook een ingebouwd configuratiebeheersysteem waarmee de gebruiker projecten overzichtelijk kan houden en indien nodig ook kan delen met medewerkers.

“Met de VKP-8E hebben we een keypad controller ontworpen die de tekortkomingen van aanraakpanelen in eenvoudige toepassingen aanpakt”, zegt Justin Kennedy, Product Manager voor Atlona. “Dit complete AV-besturingssysteem biedt een gebruiksvriendelijke en aanpasbare interface, perfect geschikt voor de meeste klaslokalen en kleine vergaderzalen.”

De nieuwe keypad controller komt in twee versies voor wandmontage beschikbaar. De VKP-8E is ontworpen voor Amerikaanse aansluitdozen, terwijl de AT-VKP-8E-EU-versie is bedoeld voor aansluitdozen in de EU en het VK. Beide worden geleverd met zwarte en witte frontplaten die met magneten aan het paneel worden bevestigd.

Meer informatie is hier te vinden.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This