Global Switch Amsterdam Oost behaalt OCP Ready-statusGlobal Switch Amsterdam Oost 

16 november 2023

Datacenterbedrijf Global Switch heeft de OCP Ready-status bereikt voor hun datacenter Amsterdam East. Deze erkenning plaatst Amsterdam East in een nog altijd vrij selecte groep groep van slechts acht colocatie-datacenters in de EMEA-regio die OCP Ready zijn.

Het Open Compute Project, opgericht in 2011, is een samenwerkingsinitiatief gericht op het herontwerpen van hardwaretechnologie om efficiëntere en flexibelere datacenters te creëren. De OCP Ready-status, geïntroduceerd in 2018, helpt eindgebruikers bij het vinden van datacenters waar OCP IT-apparatuur op grote schaal kan worden ingezet. Dit certificaat erkent datacenters die voldoen aan richtlijnen gericht op efficiëntie, schaalbaarheid en openheid.

Amsterdam East, gelegen naast Global Switch’s bestaande Amsterdam West datacenter, biedt 32.000 m² technische suites. Deze ruimtes, elk met een capaciteit van 2 MW en een gemiddelde dichtheid van 3000 W/m2, bieden klanten de mogelijkheid om hun high-performance computing-behoeften te accommoderen.

Een van de kenmerken van Amsterdam East is de ondersteuning van Open Rack Version 3 (ORV3) racks. Deze racks kunnen high-density implementaties tot 30kW per rack ondersteunen, wat de efficiëntie, schaalbaarheid en flexibiliteit voor klanten verbetert. Dit is van groot belang voor toepassingen zoals machine learning of AI, die een aanzienlijke rekenkracht vereisen. Bovendien zal in toekomstige fasen van de ontwikkeling vloeistofkoeling via de ORV3-rack ondersteund worden om rack-implementaties voor chipsets die niet door lucht kunnen worden ondersteund, mogelijk te maken.

Volgens René Olde Olthof, Managing Director van Global Switch Amsterdam, biedt het nieuwe datacenter klanten de mogelijkheid om op grotere schaal, kosteneffectiever en efficiënter te implementeren, terwijl het tegelijkertijd hun investeringen beschermt. Klanten profiteren ook direct van de reeds netwerkdichte ecosystemen van Amsterdam West. Steve Helvie, VP van Emerging Markets bij OCP, benadrukt de toevoeging van Global Switch aan het OCP Colo Solution Provider-programma als een aanzienlijke verrijking voor de OCP-community.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This