Bart Baute (33) volgt mede-oprichter Hugues Vandepeutte op als CEO van EMAsphere

16 november 2023

EMAsphere blaast deze maand 10 kaarsjes uit. Het Belgische bedrijf, kandidaat voor de titel Scale up van het jaar 2022, werd opgericht vanuit het idee om komaf te maken met Excel-bestanden voor financiële rapportering. Het bedrijf heeft vandaag heel wat partnerships en rekent grote spelers als Belfius en BNP Paribas Fortis onder zijn partners. EMAsphere werd tot 2021 geleid door zijn twee oprichters, en tot vorige week door Hugues Vandepeutte alleen. Nu heeft hij het stokje van CEO officieel overgedragen aan de huidige COO, Bart Baute (33).

Bart Baute

“Het was voor mij een logische keuze om Bart te promoveren tot CEO. Bart is al sinds het prille begin deel van EMAsphere. Onze gedeelde waarden, zoals respect en professionaliteit, hebben deze keuze alleen maar versterkt. Bovendien hebben we complementaire profielen: ik ken het CFO-vak heel goed, omdat ik zelf CFO ben geweest, en Bart begrijpt CFO-kwesties heel goed, omdat hij de afgelopen zeven jaar duizenden CFO’s heeft ontmoet,” zegt Hugues Vandepeutte.

“Bart heeft een aanzienlijke expertise in verkoop en leiderschap, cruciale kwaliteiten voor een CEO. In de afgelopen zeven jaar heeft hij ook een indrukwekkend netwerk opgebouwd rond EMAsphere. Van mijn kant blijf ik betrokken bij het management committee, waar ik terugkom op mijn passie voor de financiële kant van de zaak en ons product.”

De afgelopen negen maanden heeft Hugues nauwgezet gewerkt om een soepele overgang voor te bereiden. Na deze periode van voorbereiding is Bart nu helemaal klaar en gewapend om het stokje over te nemen.

“We willen onze groei uiteraard versterken en ons daarbij richten op Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk”, zegt Bart Baute. “Dat kunnen we alleen doen door te blijven innoveren voor onze klanten en partners.
EMAsphere biedt een Software-as-a-Service oplossing aan die rechtstreeks verbinding maakt met verschillende softwaresystemen (accounting, HR, Sales, …) en verschillende out-of-the-box reporting aanbiedt. Deze kunnen bovendien volledig aangepast worden, zonder IT-skills. De toegevoegde waarde van de CFO ligt duidelijk in het analyseren van data en het nemen van de juiste, onderbouwde beslissingen. ​ Het delen van inzichtelijke rapporten met de verschillende stakeholders van het bedrijf: CEO, directieleden, managers gebeurt in enkele clicks.

“Onze missie blijft het ontzorgen van de CFO op het vlak van reporting”, zegt Bart Baute, CEO van EMAsphere. “CFO’s worden vandaag met heel wat uitdagingen geconfronteerd (cash, cost management, reporting aan Board, bank, investeerders, …). Daarom geloven wij dat zij zich moeten focussen op het analyseren van data en het optimaliseren van hun business. Onze expertise op technisch, finance en business vlak speelt hier een cruciale rol, net als ons uitgebreide ecosysteem met verschillende key partners.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This