Red Hat lanceert nieuwe versies van Red Hat Enterprise Linux

9 november 2023

Red Hat maakt bekend dat Red Hat Enterprise Linux 9.3 vanaf vandaag algemeen beschikbaar is. Versie 8.9 van Red Hat Enterprise Linux is dan weer binnenkort verkrijgbaar. Deze laatste versies bevatten nieuwe functionaliteiten die innovaties in containers moeten versnellen. Red Hat Insights biedt dan weer nieuwe beheermogelijkheden, en opslagsysteem Stratis geniet vanaf nu van een volledige ondersteuning.

Volgens IDC zal de markt van software voor containerinfrastructuur tegen 2027 groeien tot 5,57 miljard dollar. Red Hat ziet daarom potentie in een schaalbaar en flexibel Linuxplatform dat innovatie in containers en een sterke security samenbrengt. Red Hat Enterprise Linux is het perfecte antwoord op die groeiende vraag. Bovendien helpt het platform IT-bedrijven om het huidige talent in te zetten om de kloof te dichten tussen de bestaande IT en innovaties in containers.

Gebouwd voor de toekomst in containers

Net als bij de vorige edities van het Linuxplatform, bevatten versies 9.3 en 8.9 van Red Hat Enterprise Linux de functionaliteiten van Podman, een tool om Linux containers uit te rollen en te bouwen. Deze laatste versies integreren de functionaliteit in de bestaande workflows via automatisering. Wanneer een container in Podman het laat afweten, kunnen de beheerders vanaf nu een automatische actie invoeren om het probleem te verhelpen of te verzetten. Workloads in containers op schaal beheren wordt zo nog een tikkeltje makkelijker.

Deze updates voor containers breiden ook uit naar de Red Hat Enterprise Linux systeemrollen met vooraf geconfigureerde Ansible rollen en modules om specifieke systemen te stroomlijnen. De Red Hat Enterprise Linux systeemrol voor Podman ondersteunt nu ook Quadlet, een tool om containers nog makkelijker te laten draaien met systemen. Systeembeheerders kunnen zo het lokale beheersysteem voor containers nog beter gebruiken. Complexe taken die een menselijke tussenkomst zouden vragen worden zo tot een minimum herleid.

Nieuwe inzichten van Red Hat Insights

Alle abonnementen op Red Hat Enterprise Linux, waaronder versies 9.3 en 8.9, bevatten Red Hat Insights. Dankzij de jarenlange ervaring in het beheren van Linuxplatformen, helpt deze dienst van Red Hat proactief mee potentiële fouten in het systeem te detecteren, te analyseren en te remediëren. Insights helpt ook mee dagelijkse taken, zoals systemen patchen of middelen optimaal inzetten, te stroomlijnen. De laatste updates in Red Hat Insights zijn:

  • Image builder ondersteuning voor iso, ova, qcow2 en vmdk images, waardoor het nog makkelijker wordt om consistent Red Hat Enterprise Linux te leveren over de hybride cloud heen.
  • Grotere visibiliteit van de toegangen tot het systeem door toegangen te groeperen op basis van gebruikersrollen.
  • Beter zicht op kwetsbaarheden in het systeem met complete lijsten van kwetsbaarheden.
  • Simpelere workflows voor naleving van de regels met de mogelijkheid om regels te groeperen en aan te passen, rechtstreeks vanuit de Insights console.

Volgende generatie van Linux-opslag

Red Hat Enterprise Linux 9.3 ondersteunt nu ook Stratis, een Linux opslagsysteem dat is ontworpen om het beheer van opslag makkelijker te maken. Stratis verwerkt een aantal Linuxfunctionaliteiten in een handige interface. Opslag beheren wordt zo nog simpeler voor zowel beginnende als ervaren gebruikers. De oplossing bevat een aantal belangrijke functies zoals dynamisch opschalen of robuuste encryptie. Het systeem kan worden beheerd vanuit Red Hat Enterprise Linux.

Red Hat Enterprise Linux 9.3 is nu algemeen beschikbaar. Red Hat Enterprise Linux 8.9 zal in de komende weken verkrijgbaar zijn.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This