CAST AI haalt geld op voor verbeteren beheer en beveiligen van Kubernetes

10 november 2023

Het Europese CAST AI, gevestigd in Vilnius, heeft met succes een financieringsronde afgesloten, waarbij het $35 miljoen heeft opgehaald. Deze financiering onderstreept de groeiende behoefte aan efficiënte cloudmanagementoplossingen, vooral wanneer het gaat om het draaien van complexe applicaties zoals Kubernetes. 

Kubernetes wordt steeds populairder naarmate bedrijven hun legacy-applicaties moderniseren en nieuwe gebruiksscenario’s ontwikkelen, zoals het draaien en trainen van AI-modellen. Deze ontwikkeling gaat echter gepaard met aanzienlijke kosten. Voor bedrijven die bijvoorbeeld grote taalmodellen trainen en gebruiken, kunnen de dagelijkse kosten voor cloudinfrastructuur oplopen tot vele tienduizenden euro. Dit maakt de behoefte aan kosteneffectieve oplossingen urgent.

CAST AI biedt een platform dat niet alleen monitort en aanbevelingen doet voor het beheren van clusters, maar ook gebruikmaakt van geavanceerde machine learning-algoritmen en heuristieken om clusters te analyseren en automatisch te optimaliseren. Hierdoor kunnen klanten aanzienlijk besparen op hun cloudkosten, soms wel 50 procent of meer, terwijl ook de prestaties, de betrouwbaarheid en beveiliging van hun systemen worden verbeterd. Bovendien draagt dit bij aan de productiviteit van DevOps- en engineeringteams.

De recente financieringsronde werd geleid door Vintage Investment Partners, met deelname van bestaande investeerders zoals Creandum en Uncorrelated Ventures. Dit volgt op een investeringsronde van $20 miljoen in maart, geleid door Creandum, wat het totale financieringsbedrag van het bedrijf op $73 miljoen brengt. Barrel Kfir van Vintage Investment Partners benadrukte in de media de unieke waarde van CAST AI door de ontwikkeling van een robuust platform dat automatische optimalisatie van cloudbronnen voor klanten mogelijk maakt, wat leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This