OutSystems benoemd tot leider in het Gartner Magic Quadrant 2023 en behaalt de meeste #1 posities in de Critical Capabilities-rapporten voor Enterprise Low-Code Application Platforms

26 oktober 2023

OutSystems, een wereldwijde leider in high-performance applicatieontwikkeling, is door Gartner, Inc. voor de zevende keer uitgeroepen tot Leader in het 2023 Magic Quadrant for Enterprise Low-Code Application Platforms (LCAP). Ook behaalde OutSystems de hoogste score in zeven van de negen ‘critical capabilities’ uit het gerelateerde 2023 Gartner Critical Capabilities for Enterprise Low-Code Application Platforms Report, en behaalt de hoogste score in drie van de vijf applicatie use cases, waaronder: Bouwen van B2E Departmental and Enterprise Apps, Multiexperience Applications, en Business Digitization, Prototyping and Innovation. 

“Ons OutSystems platform stelt enterprise klanten in staat te excelleren dankzij onze krachtige generative AI en doordat OS ontwikkelaars centraal stelt. Wij geloven dat de consistente erkenning door Gartner van OutSystems als Leader veel verder gaat dan enkel ons platform,” zegt Paulo Rosado, oprichter en CEO van OutSystems. “Met OutSystems maken organisaties gebruik van ons ecosysteem van talent, dat wordt weerspiegeld door ons partnerecosysteem en onze 700.000 communityleden. Ze profiteren ook van onze uitgebreide collectie gratis app-componenten om hun applicaties een kickstart te geven en hun time-to-value te versnellen.”

OutSystems voorziet in de meest kritieke behoeften van klanten op het gebied van applicatieontwikkeling

Het OutSystems Platform biedt geavanceerde low-code mogelijkheden die AI-augmented developmentCI/CD-integratieenterprise agile planning en governance omvatten, wat resulteert in een ontwikkelaarcentrale benadering van softwareontwikkeling. Dankzij het bedrijf ’s high-performance aanpak onderscheidt OutSystems door haar vermogen om een ​​breed scala aan strategische en bedrijfskritische apps te creëren. OutSystems scoorde het hoogst in de volgende use cases in het 2023 Gartner Critical Capabilities for Enterprise Low-Code Application Platforms Report:

  • Applicaties bouwen voor B2E-Departemental en bedrijfsapps: Hierbij worden web- en mobiele UX-lagen bovenop externe gegevens en bedrijfsservices gelegd. Integraties en componenten worden opgeslagen in de LCAP-catalogus voor hergebruik door verschillende teams door platformcuratoren.
  • Multiexperience applicaties: Deze omvatten web-, mobiele en chatapplicaties, B2E- en B2C-gebruikerservaringen en customer journeys. Ze worden vaak gebouwd bovenop bestaande applicatiefunctionaliteiten, SaaS en nieuwe services.
  • Digitalisering, prototyping en innovatie van bedrijven: Deze geavanceerde, full-stack toepassingen integreren met documenten, cases en andere gegevens om processen te automatiseren en processen over te dragen aan het personeel. Ze kunnen worden gebruikt voor zaken als de integratie van nieuwe betaalmethoden op een bestaande website, een prototype voor zelfbedieningsmogelijkheden voor klanten of het toevoegen van een klik-en-zend mobiele app aan een legacy verzekerings-claimapplicatie.

OutSystems biedt de platform engineering basis voor digitale transformatie 

Als ontwikkelaarcentrisch platform, bespaart OutSystems klanten enorme kosten en beheert het de risico’s door het verstrekken van een toonaangevende out-of-the-box oplossing voor platform engineering – een innovatieve benadering van ontwikkeling die selfservice mogelijkheden voor software engineering teams mogelijk maakt door het verstrekken van alles wat nodig is om applicaties te bouwen en te leveren.

Als gevolg van de toenemende complexiteit van moderne software-architectuur, probeert platform engineering ontwikkelaars en digitale productteams te helpen om sneller waarde te creëren voor hun bedrijven en met enterprise-grade kwaliteit.

Klanten bevestigen de impact van OutSystems

Naast het 2023 Magic Quadrant voor LCAP, werd OutSystems ook erkend als een “Customers Choice” in het maart 2022 Gartner Peer Insights ‘Voice of the Customer’: Enterprise Low-Code Platforms”-rapport, gebaseerd op gebruikersbeoordelingen en feedback. Sinds de lancering van het Peer Insights-platform hebben gebruikers meer referral reviews van OutSystems gedeeld (828 per 18 oktober 2023) dan van elke andere enterprise low-code leverancier, met een algehele score van 4,5/5 sterren per 18 oktober 2023.

“Om Green Cargo te digitaliseren, moesten we innovatie en app-ontwikkeling in huis halen en de business en IT eendrachtig laten samenwerken. OutSystems geeft ons de flexibiliteit om dat mogelijk te maken”, zegt Ingo Paas, CIO van Green Cargo. “We werken nu als een full-stack softwarebedrijf en bouwen uitstekende applicaties met lage kosten op onze volledig schaalbare platforms.”

“Een platformbenadering van app-ontwikkeling maakt het onmogelijke mogelijk. Vier keer zo snel leveren en tegelijkertijd de kwaliteit verbeteren is een gamechanger – het maakt een groot aantal innovaties mogelijk die voorheen risicovol of onbetaalbaar waren”, zegt Bruce Buttles, voormalig Digital Channels Director bij Humana.

Hier vindt u de ​ 2023 Gartner Magic Quadrant for Enterprise Low-Code Application Platforms en 2023 Gartner Critical Capabilities for Enterprise Low-Code Application Platforms.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This