Stevige groei voor Dassault Systèmes

26 oktober 2023

Het gaat goed met het Europese tech-concern Dassault Systèmes. De 3DEXPERIENCE-specialist heeft de resultaten bekendgemaakt over het derde kwartaal van 2023, dat eindigde op 30 september. De totale omzet van het bedrijf groeide in het derde kwartaal met 11% naar ruim 1,42 miljard euro. De omzet uit softwareverkopen nam met 12% toe, mede dankzij een groei van 46% in softwareomzet gerelateerd aan het 3DEXPERIENCE-platform.

Bernard Charlès, voorzitter en CEO van Dassault Systèmes, geeft uitleg bij de resultaten: “Onze klanten zijn ambitieus. Ze willen een echte transformatie teweegbrengen. Een duurzame economie is een belangrijk doel, door efficiënter om te gaan met minder middelen. Ook het creëren van een belevingseconomie is daarbij belangrijk. Bijvoorbeeld door ervaringen te personaliseren, te contextualiseren en automatisch te vernieuwen.”

Bernard Charlès

Belang van virtuele tweelingen

“Virtuele tweelingen zijn cruciaal voor de kennis van bedrijven in deze situatie. Ze zijn nuttig in elke fase van de innovatie, maar ook gedurende de hele levensduur van het product. Ze zorgen voor een beter gebruik van de middelen en een constante verbetering van de ervaring van de gebruikers. Virtuele tweelingen maken het mogelijk om ‘ervaringen gebaseerd op software’ te creëren, waarbij de waarde van fysieke activa wordt overgedragen naar software. Op deze manier kunnen onze klanten rechtstreeks contact leggen met hun eindklanten om gepersonaliseerde ervaringen aan te bieden.”
“Een van onze sterke punten is dat we de wereld in al zijn complexiteit kunnen modelleren met wetenschappelijke nauwkeurigheid. Dat kunnen we dankzij onze virtuele tweelingervaringen die gebaseerd zijn op wetenschap. Door deze te combineren met kunstmatige intelligentie, kunnen we ‘generatieve ervaringen gericht op mensen’ creëren. Deze kunnen mensen helpen om hun potentieel te benutten, de echte en virtuele wereld te verbinden en beter geïnformeerd beslissingen te nemen.”

Sterke vraag

“We hebben in het derde kwartaal een aantal belangrijke contracten voor ons 3DEXPERIENCE-platform binnengehaald”, aldus Pascal Daloz, Dassault Systèmes’ Deputy Chief Executive Officer & Chief Operating Officer. “Deze contracten weerspiegelen de sterke vraag van onze klanten naar onze innovatieve oplossingen. Daarmee kunnen ze hun concurrentiepositie versterken, hun winstgevendheid behouden, voldoen aan de strenge duurzaamheidseisen, en hun economische groei ontkoppelen van het verbruik van resources.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This