Prodware/WESTPOLE neemt Protinus over

23 oktober 2023

Prodware, facilitator van digitale transformatie, heeft in lijn met zijn groeistrategie het Nederlandse Protinus overgenomen. Daardoor versterkt het bedrijf zijn Europese marktpositie verder, met name in de Benelux, waar het zijn activiteiten al uitbreidde met de overname van WESTPOLE Benelux eerder dit jaar. 

Deze overname van Protinus sluit aan bij de groeistrategie van Prodware:

  • Ze biedt een aanzienlijke uitbreiding van Prodware’s marktaandeel in bestaande geografische regio’s waar het bedrijf reeds actief is, vooral in Nederland.
  • Ze versnelt de toegang tot de markten van de grote ondernemingen en de publieke sector, waar Protinus een belangrijke speler is.
  • Ze draagt bij tot de uitbouw van een toonaangevende aanwezigheid van Prodware in de Benelux, slechts 9 maanden na de overname van WESTPOLE, dat kantoren heeft in België en Luxemburg.
  • Ze helpt het portfolio van de groep op te bouwen, met onmiddellijke, tastbare synergieën tussen Prodware, WESTPOLE en Protinus.

‘De komst van Protinus binnen de Prodware Group zal een unieke en waardevolle toegevoegde waarde brengen voor alle entiteiten van de groep, in het bijzonder WESTPOLE Benelux, dat zich in maart 2023 bij de Prodware Groep heeft aangesloten’, aldus Bertrand Launay, general manager WESTPOLE Benelux en executive vice-president van de Prodware Group. ‘Protinus in Nederland en WESTPOLE in België en Luxemburg hebben een gemeenschappelijke cultuur en marktbenadering in de publieke sector en bij grote bedrijven. Het wederzijds delen van diensten en best practices zal onze 2 Benelux-filialen ten goede komen, voor een betere dienstverlening aan onze klanten in de publieke sector en grote bedrijven.

Drie sterke IT-bedrijven verenigd in de Benelux

Prodware is een Franse groep, met zo’n 1400 medewerkers in 14 landen, waarvan een 30-tal medewerkers in de Belgische vestigingen in Waterloo en Kontich. Het bedrijf is gericht op digitale transformatiediensten, met name de implementatie van ERP en CRM-oplossingen. 

In maart 2023 nam Prodware nog WESTPOLE over in de BeLux, een leverancier van IT-diensten en hybride oplossingen voor digitale transformatie. WESTPOLE bleef opereren als aparte entiteit, met kantoren in Vilvoorde, Mont-Saint-Guibert en Windhof (Luxemburg). Het bedrijf behield zijn (country) management en medewerkers, zijn specifieke technologische keuzes en partners en zijn eigen identiteit en merk.  Protinus is een toonaangevend bedrijf in het leveren van IT-hardware, software en diensten voor de publieke sector in Nederland. Het bedrijf genereerde in boekjaar 2022 ruim 295 miljoen euro omzet.

Protinus is met name gespecialiseerd in het bedienen van organisaties met meer dan 5.000 werkplekken. Ze richten zich meer bepaald op centrale en lokale overheden, de gezondheidszorg, het onderwijs en grote privéondernemingen.  

Het “Find – Connect – Enhance” businessmodel van Protinus, voorziet klanten van het ‘beste dat IT te bieden heeft’. Het bedrijf beschikt daarvoor over het grootste IT-partnernetwerk van Nederland. Door middel van flexibele overeenkomsten en efficiënte coördinatie, voorziet het zijn klanten van totaaloplossingen. Zijn consistente jaarlijkse groei met dubbele cijfers sinds 2018, bevestigt de effectiviteit van zijn strategie. 

‘Protinus is complementair voor de andere filialen in de Prodware Group. Het bedrijf zal substantiële meerwaarde creëren voor alle belanghebbenden, inclusief werknemers, klanten en partners. Protinus zal onze positie als sleutelspeler in digitale transformatie in heel Europa herbevestigen’, geeft Alain Conrard aan, CEO van de Prodware Group.  

‘Protinus is er trots op deel uit te maken van de Prodware Group’, verklaart Vincent Verbiesen, managing director bij Protinus. ‘We plukken meteen de vruchten van de aanwezigheid van deze groep in 14 landen. Dit geeft ons toegang tot een gevarieerd klantenbestand en een schat aan expertise. Protinus zal op zijn beurt zijn uitgebreide kennis delen met Prodware en WESTPOLE. Het gaat dan hoofdzakelijk over het ondersteunen van grote ondernemingen en organisaties in de publieke sector, inclusief expertise op het gebied van managed sourcing via een groot netwerk van IT-partners. Hierdoor kan de hele groep meteen inspelen op alle IT-noden. Deze krachtenbundeling zal de hele groep ten goede komen.’

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This