Lenovo opent nieuw wereldwijd innovatiecentrum in Boedapest

20 oktober 2023

Lenovo kondigde aan dat het in Europa gevestigde Innovation Centre, gespecialiseerd in HPC en AI, nu met een verbeterde klantervaring zal werken vanuit de eigen productiefaciliteit in Boedapest. 

Door de activiteiten van het nieuwe Innovation Center vanuit de fabriek in Boedapest uit te voeren, met alle nodige voorraad op locatie, krijgen klanten van Lenovo toegang tot de meest geavanceerde oplossingen voor stroom- en koelinfrastructuur en technologie van de nieuwste generatie binnen de toeleveringsketen. Deze toegang zorgt ervoor dat werkbelastingen worden getest op nauwkeurige weergaven van de uiteindelijk gekochte oplossingen, zodat klanten met zekerheid weten dat de geïnstalleerde Lenovo-oplossing met succes zal presteren voor de beoogde werkbelasting.

De locatie van Lenovo’s nieuwe Innovation Centre biedt:

  • Grotere capaciteit om jaarlijks tot 50% meer proof-of-concepts van klanten te hosten
  • Toegang tot de nieuwste technologie om proof-of-concepts van klanten te bouwen met een aanzienlijk kortere doorlooptijd 
  • Faciliteiten ter plaatse voor potentiële en bestaande klanten om het live testen van proof-of-concepts en de productie van hun definitieve oplossingen in eigen huis te zien.
  • De eerste test- en demonstratiefaciliteit voor vloeistofkoeling van Lenovo in Europa

“Lenovo leidt met een duidelijke toewijding aan onze klanten tijdens hun hele kooptraject. Dit Innovation Centre vergemakkelijkt een gezamenlijke aanpak voor het bouwen van infrastructuuroplossingen, en nu kunnen onze klanten hun werklasten nauwkeuriger testen, op de nieuwste technologie, en ervoor zorgen dat hun oplossing precies de vereiste configuratie heeft”, zegt Per Overgaard, CTO, Infrastructure Solutions Group EMEAWaarde en output van het innovatiecentrum

Lenovo Innovation Centers stellen potentiële klanten in staat om nieuwe datacenteroplossingen in realtime te testen voordat ze tot aanschaf overgaan. De nieuwe faciliteit biedt klanten de mogelijkheid om gezamenlijke oplossingen te testen die gebouwd zijn met partners zoals Intel, AMD en NVIDIA.

Virtuele en nu ook persoonlijke toegang tot proof-of-concepts stelt klanten in staat om workloads te testen in datacenteromgevingen met volledige transparantie en de mogelijkheid om configuraties aan te passen die een betere waarde opleveren. 

De Europese klanten van Lenovo krijgen zekerheid dat de datacenterinfrastructuur die in het Innovation Center wordt getest en vanuit Boedapest wordt geleverd, afkomstig is van een veilige en stabiele toeleveringsketen en bijdraagt aan de Europese economie.

Duurzaamheid

Klanten geven prioriteit aan duurzaamheid doorheen hun hele kooptraject, en Lenovo’s belofte om broeikasgasemissies tegen boekjaar 49/50 tot nul te herleiden, geldt voor alle activiteiten ter plaatse in onze productiefaciliteiten. 

Door de productie in de regio hoeven klanten geen rekening te houden met lange wachttijden of transportkosten over lange afstanden betalen. De kortere transportafstanden betekenen meteen ook dat de gegenereerde CO2-uitstoot lager is. 

De Europese productiefaciliteit zelf is vanaf de grond opgebouwd met duurzaamheid in het achterhoofd en sinds de opening is de isolatie van het gebouw verhoogd, is de installatie van een verlichtingssensorsysteem voltooid en is het gebruik van afvalwarmte van de luchtcompressor geoptimaliseerd. De tweede fase van de installatie van zonnepanelen is nu aan de gang en zal het mogelijk maken om in de toekomst meer activiteiten uit te voeren met minder impact op het milieu. 

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This