Eerste editie ALSO Cloud Summit in teken van cloud security

20 oktober 2023

Op donderdag 12 oktober vond in Amsterdam de eerste editie van de ALSO Cloud Summit plaats. De summit bracht een breed scala aan experts en professionals uit de cloud-industrie in de Benelux samen. Een dag met diepgaande inzichten en inspirerende discussies waarbij cloud security centraal stond.

Het evenement, georganiseerd door ALSO Nederland, heeft een licht geworpen op de weg naar een succesvolle cloud business en bood deelnemers de kans om kennis te vergaren van experts uit de cloudindustrie. De dag werd afgetrapt met een inspirerende keynote-sessie van Chris van ’t Hof, een internetsocioloog, auteur en presentator op het gebied van cybersecurity. Daarnaast is hij directeur van het DIVD, Dutch Institute for Vulnerability Disclosure. Tijdens zijn keynote-sessie verkende hij de fascinerende wereld van hackers, waarbij hij zowel de goede als de kwade kant van hacken belichtte.

De sessies ‘Azure Hackerproof Setup’ door Jeff Wouters, ‘Modern Work Setup Essentials’ door Joris van Grinsven en ‘The crucial role of Identity & Access Management’ door Micha Bos, zorgden voor inzicht in het opzetten van een veilige cloudomgeving.

Na de lunch vervolgde de dag met de sessies ‘Build your Azure Security’ door Tony Krijnen en ‘Build your Modern Work Security Handbook’ door Jair Cardoso de Santanna en Svetla Radivoeva.

Daarnaast waren er interactieve sessies voor sales en management. In de IT-keten dragen alle organisaties, inclusief leveranciers, verantwoordelijkheid voor productbeveiliging. Ze moeten samen risico’s minimaliseren, maar wie heeft eigenlijk de leiding? Pim Takkenberg wierp licht op deze kwestie.

De evolutie en revolutie van cloud technology, cloudgebaseerde oplossingen, cyberbeveiliging, data en AI waren van onderwerp tijdens de ALSO Cloud Summit’23. Microsoft loopt voorop met Modern Work en Azure-gebaseerde oplossingen voor ongekende cloudmogelijkheden en hun beveiliging. Independent Software Vendors (ISV’s) spelen ook een cruciale rol in de cloudinfrastructuur. Daarnaast kunnen ISV’s een belangrijke rol spelen met betrekking tot de steeds strengere regels van de NIS2-richtlijn voor de bescherming van netwerken en informatiesystemen. De ALSO Cloud Summit’23 sloot af met een sessie over de NIS-2-richtlijnen die werd toegelicht door Astrid Oosenbrug.

“Via de ALSO Cloud Marketplace ontzorgen wij onze partners gedurende de hele cloud journey, zowel in sales als tijdens de renewal periode. ALSO is leading the way to a successful cloud business. Tijdens deze editie van de ALSO Cloud Summit ’23 gaven we onze partners inzicht in het belang van cybersecurity en kregen ze handvatten voor het maken van een gedegen cybersecurity handboek.” Aldus Robert van der Struijf, Director Consumptional Business van ALSO Nederland.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This