Check Point introduceert hybride Quantum SASE-oplossing voor twee keer snellere internetbeveiliging

12 oktober 2023

Check Point Software Technologies, leverancier van cyberbeveiligingsoplossingen, kondigt de onmiddellijke beschikbaarheid aan van Quantum SASE, waarin de technologie van het recent overgenomen Perimeter 81 is geïntegreerd. Dit geïntegreerde aanbod voorziet in de behoefte van organisaties aan een uniforme gebruikerservaring, vereenvoudigd Secure Access Service Edge (SASE)-beheer en een snelle, veilige browserervaring. Het verbetert de Infinity-architectuur van het bedrijf met een uniforme SASE-oplossing die twee keer snellere internetbeveiliging, volledig geïntegreerde Zero Trust Access en beveiligde SD-WAN met toonaangevende dreigingspreventie biedt. Deze technologie onderstreept Check Point’s leiderschap in geavanceerde cloudbeveiliging.

90% van de bedrijven werkt vandaag in een omgeving met meerdere cloudservices. Organisaties stappen over van internetbeveiliging on premise naar internetbeveiliging in de cloud. In beide gevallen wordt al het verkeer echter omgeleid naar één locatie voor inspectie, waardoor gebruikers te maken krijgen met latentie. De Quantum SASE oplossing lost dit probleem op met een hybride aanpak die on-device bescherming van directe internettoegang combineert met de mogelijkheid om cloudinspectie te gebruiken wanneer dat nodig is. Het resultaat is een twee keer snellere internetbeveiliging in vergelijking met andere oplossingen op de markt. 

“Nu de grenzen tussen het digitale en fysieke domein steeds vager worden, hebben bedrijven behoefte aan een allesomvattende, geconsolideerde en samenwerkende beveiligingsstrategie”, zegt Amit Bareket, VP, Security Service Edge bij Check Point Software Technologies. “Met Quantum SASE is Check Point koploper op het gebied van beveiliging en biedt het een hybride SASE-oplossing die bestaat uit drie cruciale componenten: on-device netwerkbescherming, cloud netwerkbescherming en een uniforme beveiligingsgateway met ingebouwde SD-WAN- en IoT-beveiliging. Nu organisaties de fijne kneepjes van hybride werken en cloudintegratie doorkruisen, is Quantum SASE de toekomst van beveiligde netwerken.”

De belangrijkste pijlers van Quantum SASE zijn:

  • Verbeterde internettoegang: twee keer snellere internetbeveiligingsprestaties in vergelijking met de markt en veilige toegang voor zowel externe gebruikers als satellietkantoren, versterkt door cloud- en on-device netwerkbescherming. Dit zorgt voor een native, gelokaliseerde browse-ervaring met strengere beveiliging en privacy.
  • Zero Trust-toegang: efficiënt en betrouwbaar systeem dat toegang met minimale privileges garandeert voor iedereen, ongeacht locatie of apparaat, gefaciliteerd door volledige mesh-connectiviteit tussen gebruikers, filialen en applicaties.
  • Eenvoudige implementatie: Quantum SASE wordt erkend als de eenvoudigst te implementeren SASE-oplossing, kan worden uitgerold in één uur tijd en biedt gebruiksvriendelijk beheer.
  • Geoptimaliseerde SD-WAN-prestaties: De functies omvatten AI Threat Prevention in combinatie met soepele internet- en netwerkconnectiviteit, met autonome besturing voor meer dan 10.000 toepassingen. 
  • Geïntegreerd beheer: Single-vendor SASE met een geconsolideerd dashboard voor het gehele on-premises en cloud firewall portfolio.

Check Point engageert zich om next generation SASE en prevention-first beveiliging aan te bieden. Quantum SASE optimaliseert de waarde van Check Point’s Infinity-architectuur, die onlangs werd erkend als een Leader in The Forrester Wave: Zero Trust Platform Providers 2023 rapport.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This