Lancom Systems voorziet Sint-Jozef-Klein-Seminarie van nieuwe Wifi 6-infrastructuur

6 oktober 2023

Lancom Systems, de Duitse netwerk- en securityspecialist, heeft in samenwerking met De Wifi Expert de Wi-Fi-infrastructuur van Sint-Jozef-Klein-Seminarie (SJKS) vernieuwd. Met LX-6200 Wifi 6 access points en de LANCOM vRouter als controller beschikt SJKS nu over een betrouwbaar en toekomstbestendig Wi-Fi-netwerk.

Sint-Jozef-Klein-Seminarie is een Vlaamse school in het centrum van Sint-Niklaas. In tegenstelling tot wat de eeuwenoude gebouwen doen vermoeden, vinden veel lesonderdelen digitaal plaats en sinds kort brengen leerlingen van de eerste tot de derde graad in het secundair onderwijs een eigen laptop mee naar school. Het aantal apparaten dat verbinding maakt met het Wifi-netwerk is hierdoor sterk toegenomen. Door deze digitalisering van het onderwijs was er echter dringend behoefte aan een upgrade van de bestaande Wifi-infrastructuur. 

Sint-Jozef-Klein-Seminarie heeft gebouwen van meer dan 200 jaar oud met dikke muren en nieuwe gedeeltes met dunne muren. Om interferentie tegen te gaan in de nieuwe ruimtes en tegelijkertijd voldoende signaalsterkte te realiseren in de oude lokalen, heeft De Wifi Expert alle Lancom access points gepreconfigureerd en deze op de juiste signaalsterkte afgesteld. Op het moment dat de Wi-Fi 6 access points werden aangezet duurde het slechts een paar uur voordat heel de campus voorzien was van Wifi. 

Privacy leerlingen

Doordat Sint-Jozef-Klein-Seminarie veel gevoelige gegevens van leerlingen verwerkt, was een van de eisen van het nieuwe netwerk dat deze voldoet aan de eisen rondom gegevensbescherming en privacy. Het volledige aanbod van Lancom is voorzien van het vertrouwensmerk ‘IT Security made in Germany’. Dit keurmerk wordt gebruikt als aanduiding voor Duitse IT-bedrijven die ernaar streven dat hun producten betrouwbaar zijn en vrij van backdoors. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat gevoelige gegevens, zoals leerlingengegevens, veilig binnen het eigen netwerk blijven. 

“Leerlingen moeten digitale vaardigheden onder de knie krijgen en daarvoor is het gebruik van laptops en computers in de klas een voorwaarde. We zijn verheugd dat we met de apparatuur van Lancom weer beschikken over een betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig netwerk. Bovendien kunnen we dankzij de hoge mate van privacybescherming ouders geruststellen dat wij zorgvuldig omgaan met de data van hun kinderen”, zegt Jen Kegels, ICT-coördinator van Sint-Jozef-Klein-Seminarie.

“We zijn zeer tevreden met het succesvolle project bij Sint-Jozef-Klein-Seminarie. Scholen zijn vaak uitdagend omdat het een evenwichtsoefening is om een goed werkend systeem te voorzien dat toch binnen het budget blijft”, zo stelt Wim Roelands, eigenaar van De Wifi Expert. “We hopen dat we samen met Lancom nog veel van dit soort projecten kunnen realiseren.”

“We zijn trots op het project bij Sint-Jozef-Klein-Seminarie en dat we een steentje kunnen bijdragen aan de digitale ontwikkeling van kinderen”, aldus Ajin Ku, Country Manager Benelux bij Lancom Systems. “Sint-Jozef-Klein-Seminarie heeft nu een Wifi-netwerk dat nog jaren meekan.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This