Atos opent Technology Operations Center voor Olympische en Paralympische Spelen Parijs 2024

6 oktober 2023

Atos heeft vandaag in aanwezigheid van Nourdine Bihmane, CEO van Atos en co-CEO van Tech Foundations, en Tony Estanguet, voorzitter van het organisatiecomité van Parijs 2024, een Technology Operations Center (TOC) geopend.

Het TOC heeft een oppervlakte van 610 m² en fungeert als het controle- en commandocentrum voor technologie dat toezicht houdt op alle 63 Olympische en Paralympische wedstrijd- en niet-wedstrijdlocaties. Als wereldwijde IT-partner, hoofd IT-integrator van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en deel van het technologieteam van de Olympische Spelen Parijs 2024, speelt Atos een cruciale rol in het beheer van TOC-activiteiten met betrekking tot IT-diensten. Hierbij worden meer dan 2.000 experts gecoördineerd, die 24/7 operationeel zijn tijdens de wedstrijden.

De opening van het TOC markeert de afronding van de in 2020 ontwikkelde roadmap en betekent het begin van de eerste operationele fase met minder dan een jaar te gaan tot de start van de Spelen. Na 3 jaar van samenwerkingen op afstand zullen de 15 technologiepartners van de Group ter plaatse samenwerken. Atos zal het TOC gebruiken om 140 Venue IT Managers te coördineren op alle operationele locaties van de Olympische en Paralympische Spelen Parijs 2024. Het TOC zal een breed scala aan IT-apparatuur inzetten om de voortgang van de wedstrijden en de levering van resultaten te ondersteunen. Atos zal ook ondersteuning bieden aan de 60 Venue Results Managers van het TOC, die verantwoordelijk zijn voor het verzamelen en publiceren van prestatiegegevens en statistieken op het Olympic Diffusion System (ODS). Atos zal deze gegevens binnen 0,35 seconden bekendmaken, voordat ze worden verspreid op de websites van de competitie en andere media, die toegankelijk zijn vanaf verschillende apparaten, waaronder desktops, smartphones en tablets. Bijvoorbeeld, het Commentator Information System (CIS) zal sportjournalisten voorzien van gegevens, of ze nu live aanwezig zijn op de wedstrijdlocatie in Parijs of zich elders in hun eigen land bevinden.

Het TOC is één van de drie technologiecentra voor de Olympische en Paralympische Spelen, naast het Central Technology Operations Center (CTOC) in Barcelona en het Integration Testing Lab (ITL) in Madrid. Atos heeft de mogelijkheid om deze drie autonome, aanvullende en duurzame IT-structuren te repliceren om zo de milieu-impact van IT tijdens de Olympische en Paralympische Spelen te verminderen.

Deze zomer hebben ‘testevenementen’ voor 18 sporten op 11 wedstrijdlocaties de TOC- en CTOC-teams geholpen om de systemen en applicaties van Atos in realtime te evalueren, in navolging van tests in het ITL. Tegen juli 2024 zullen meer dan 250.000 testuren zijn voltooid.

“De opening van het TOC, de IT-hub in het hart van Parijs 2024, markeert een belangrijke mijlpaal in de sprint die Atos onderneemt om de Olympische en Paralympische Spelen meer verbonden en technologisch geavanceerd te maken voor atleten, sportfederaties, de media en het brede publiek. Parijs 2024 zal profiteren van de uitzonderlijke expertise van Atos, dat al meer dan drie decennia technologische innovatie in de Olympische beweging stimuleert”, aldus Bruno Marie-Rose, Chief Information and Technology Officer, Parijs 2024.

“Het succes van de Olympische en Paralympische Spelen is in hoge mate afhankelijk van het vermogen om technologieën en IT-systemen naadloos te integreren, te beheren en continu beschikbaar te stellen. Deze systemen vormen de essentiële diensten die aan belanghebbenden binnen het gehele competitie-ecosysteem worden geleverd. De opening van het TOC weerspiegelt de toewijding van de teams en partners van Atos”, zegt Christophe Thivet, Chief Integration Officer voor Parijs 2024, Atos.

Atos is al sinds 1992 nauw betrokken bij de Olympische Beweging en sinds 2008 bij de Paralympische Beweging. Bovendien heeft Atos de eer om de officiële digitale technologiepartner van het Europees Olympisch Comité te zijn voor de edities 2023 en 2027 van de Europese Spelen.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This