Yves Bernaert is benoemd tot Algemeen Directeur (CEO) van Atos

5 oktober 2023

Tijdens de vergadering van de Raad van Bestuur van Atos op 3 oktober 2023 is Yves Bernaert benoemd tot Chief Executive Officer (CEO) van de Atos Groep, op aanbeveling van het Benoemings- en Bestuurscomité. Deze benoeming gaat per direct in. De voorgestelde benoeming van Yves Bernaert als bestuurslid van de Raad van Bestuur zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

Met de succesvolle interne operationele splitsing van Atos in juli 2023 in twee afzonderlijke entiteiten, is de Groep nu klaar om zijn transformatieplan voort te zetten.

Yves Bernaert

De keuze voor Yves Bernaert als CEO van Atos getuigt van zijn bewezen deskundigheid op het gebied van technologie en digitale transformatie. Hij heeft als eerste taak de volgende stappen van het transformatieplan van de Groep tot een succesvol einde te brengen en de groei van de activiteiten te versnellen. In het geval dat de Raad van Bestuur besluit om de groepssplitsing te voltooien, zal hij exclusief verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van de nieuwe Eviden-groep.

Eviden zal als enige Franse speler met wereldwijde reikwijdte het volledige scala aan oplossingen voor digitale transformatie aanbieden, waaronder digitale, cloud-, AI-, cyberbeveiliging- en high-performance computing-oplossingen.

Bovendien zal Yves Bernaert, samen met Paul Saleh, de CFO van de Groep, de lopende exclusieve onderhandelingen met EPEI voortzetten onder toezicht van de Raad van Bestuur, met het oog op het presenteren van de voorgestelde transactie en de geplande kapitaalverhogingen aan de Aandeelhoudersvergadering.

Bertrand Meunier, voorzitter van de Raad van Bestuur van Atos: “Namens de hele Raad van Bestuur ben ik zeer verheugd Yves Bernaert te verwelkomen als Chief Executive Officer van Atos. Zijn persoonlijke en professionele sterke punten, zijn vermogen om teams door grote transformaties te leiden, zijn diepgaande kennis van onze sector en zijn geloof in de cruciale rol die onze sector speelt bij het behalen van de nationale en Europese doelstellingen op het gebied van digitale soevereiniteit, maken van hem de ideale leider. De Raad van Bestuur bedankt Nourdine Bihmane, Philippe Oliva en Diane Galbe, die tot op heden het plan voor de verbetering van de operationele prestaties en het strategische transformatieproject van de Groep hebben uitgevoerd.”

Yves Bernaert, Chief Executive Officer van Atos: “Ik kijk er met veel enthousiasme naar uit om deel uit te maken van de Atos Groep. Met meer dan 30 jaar ervaring in de technologiesector besef ik de sterke troeven van Atos en heb ik diep respect voor de wereldwijd erkende vaardigheden van haar teams. Atos beschikt over aanzienlijke technologische capaciteiten en heeft sterke posities verworven in tal van strategische gebieden. Daarom ben ik vol vertrouwen dat we, met de steun van de Raad van Bestuur en de voortdurende inzet van de getalenteerde medewerkers van de Groep, in staat zullen zijn om de uitdagingen voor ons te overwinnen en de voortdurende transformatie succesvol te realiseren.”

Nourdine Bihmane wordt aangesteld als “Directeur Général Adjoint” van Atos, verantwoordelijk voor Tech Foundations. Philippe Oliva heeft na een overgangsperiode besloten de Groep te verlaten. Diane Galbe heeft zich bij het Tech Foundations-team gevoegd.

Yves Bernaert, 55 jaar oud, begon zijn loopbaan als accountant bij PwC voordat hij in 1992 toetrad tot Accenture, wereldwijd een vooraanstaand bedrijf op het gebied van digitale diensten. Na verschillende leidinggevende functies zowel in Frankrijk als internationaal, bekleedde hij de afgelopen negen jaar de positie van CEO Europe bij Accenture Technology. Onder zijn leiding, samen met zijn teams en partners, realiseerde Accenture Technology Europe een indrukwekkende groei in dubbele cijfers, met de nadruk op nieuwe digitale technologieën zoals de cloud, data-analyse & kunstmatige intelligentie en beveiliging.

Hij is bovendien de voorzitter van de raad van bestuur van 1001 Fontaines, een Franse non-profitorganisatie die zich inzet voor duurzame toegang tot drinkwater voor kwetsbare bevolkingsgroepen en streeft naar een verdubbeling van het aantal begunstigden tegen 2025 tot 2 miljoen.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This