Nieuwste Dynatrace platform-innovaties komen beschikbaar voor klanten op Microsoft Azure

6 oktober 2023

Dynatrace maakt bekend dat de nieuwste innovaties van het bedrijf beschikbaar komen voor klanten die het Dynatrace-platform op Microsoft Azure draaien. Daarbij gaat het onder andere om:

  • Dynatrace Grail data lakehouse brengt de enorme hoeveelheid en variëteit aan observability-, security- en bedrijfsdata uit cloud-native, hybride en multicloud omgevingen bij elkaar. Daarbij blijft de context van de data bewaard om directe, kostenefficiënte en nauwkeurige analyses te kunnen leveren.
  • Dynatrace AutomationEngine biedt een no- en low-code toolset en maakt gebruik van Davis AI. Hiermee kunnen teams op maat gemaakte, intelligente en veilige workflowautomatisering bouwen en uitbreiden binnen hun cloud-ecosysteem.
  • Dynatrace AppEngine biedt een no- en low-code toolset en maakt gebruik van Davis AI. Hiermee kunnen teams makkelijk op maat gemaakte, intelligente en veilige apps bouwen en delen die gebruik maken van de inzichten uit de data die door hun clouds worden gegenereerd. 
  • De nieuwe Dynatrace gebruikerservaring, inclusief krachtige dashboarding mogelijkheden en interactieve Dynatrace Notebooks, zorgt voor een betere samenwerking tussen teams en stelt meer mensen binnen een organisatie in staat om op data gebaseerde beslissingen te nemen. 

“Dynatrace heeft onze capaciteit om inzichten en concrete acties te ontlenen uit observability-, security- en bedrijfsgegevens aanzienlijk verbeterd”, zegt Joe Cohen, VP Platform Infrastructure bij Self Esteem Brands. “Door AppEngine en AutomationEngine toe te voegen kunnen we het platform aanpassen aan de specifieke behoeften van ons bedrijf en krachtige mogelijkheden voor analyses en automatisering uitbreiden naar meer teams. Hierdoor kunnen meer mensen op gegevens gebaseerde beslissingen nemen, het aantal handmatige processen verminderen en uiteindelijk zorgen voor betere bedrijfsresultaten.”

“Dynatrace biedt beter inzicht in de code waarop het OneStream-platform op Microsoft Azure draait. Met deze informatie kunnen onze engineeringteams continu de gebruikerservaringen verbeteren waarop onze klanten vertrouwen”, zegt Ryan Berry, SVP of Architecture bij OneStream. “Dit biedt ons nieuwe mogelijkheden voor van het vastleggen, inzichtelijk maken, combineren en rapporteren van telemetrie van zowel applicaties als infrastructuur. In combinatie met de AI-gedreven en op de individuele klant afgestemde leer- en waarschuwingsfuncties van Dynatrace, helpt dit ons om onze klanten een consistentere en duurzamere ervaring te bieden. We zijn enthousiast over de introductie van nieuwe Dynatrace technologieën, waaronder Grail, waarmee we onze operationele efficiëntie verder kunnen verhogen.”

Deze aankondiging bouwt voort op de uitgebreide meerjarige verbruiksovereenkomst en go-to-market samenwerking tussen Dynatrace en Microsoft. De twee bedrijven zijn deze  samenwerking aangegaan om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar het Dynatrace-platform op Azure en om gezamenlijke klanten te helpen bij het versnellen van hun cloudmigratie en optimalisatie-initiatieven.

“Succesvol zijn in het digitale tijdperk vraagt om een geïntegreerde benadering van de observability, security en analyse van bedrijfsdata”, zegt Steve Tack, SVP Product Management bij Dynatrace. “Nu onze nieuwste platformtechnologieën beschikbaar komen op Microsoft Azure, kunnen meer klanten en teams binnen organisaties gebruikmaken van onze toonaangevende AI-, analyse- en automatiseringsmogelijkheden. Daarmee kunnen ze hun cloudoperaties moderniseren, de ontwikkeling van hoogwaardige en veilige software versnellen en foutloze digitale ervaringen voor hun gebruikers garanderen.”

“Observability en applicatiebeveiliging zijn essentieel geworden voor organisaties nu ze cloud-native ontwikkeling omarmen en meer taken migreren naar Microsoft Azure”, zegt Alvaro Celis, VP of Solutions Areas for ISV Sales bij Microsoft. “Het platform van Dynatrace levert nauwkeurige antwoorden op basis van AI en biedt intelligente automatisering waarmee organisaties hun cloudactiviteiten kunnen stroomlijnen om sneller en veiliger te innoveren.”

Het verbeterde Dynatrace-platform, met Grail, AutomationEngine, AppEngine en de nieuwe gebruikerservaring, zal tegen het einde van het kalenderjaar 2023 als limited availability release beschikbaar komen voor klanten die op Microsoft Azure draaien. Algemene beschikbaarheid volgt in Q1 2024. 

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This