Nlyte vereenvoudigt duurzaamheidsrapportage van datacenters

2 oktober 2023

Nlyte Software heeft de release aangekondigd van zijn Data Center Sustainability Compliance Reporting-oplossing, een platform met dashboard voor duurzaamheidsscores en een rapportagekader met sectorgebaseerde berekeningen en meetgegevens om de rapportage op het vlak van milieucompliance te vereenvoudigen.

Nlyte Software maakt deel uit van Carrier, een aanbieder van klimaat- en energieoplossingen. De Data Center Sustainability Compliance Reporting-oplossing omvat het Data Center Sustainability Dashboard, met realtime inzichten in sectorgebaseerde meetgegevens zoals energieverbruik, energiedoeltreffendheid, totale koolstofdioxide, CO2-doeltreffendheid, waterdoeltreffendheid, koelefficiëntie, gemiddeld temperatuurverschil en onderbenutte servers. Op basis van die essentiële gegevens berekenen de nieuwe, geïntegreerde rapportagetools van Nlyte een specifieke, gecombineerde DCSI-score (Data Center Sustainability Index).

De DCSI-score biedt een overzicht van de duurzaamheidsprestaties van een datacenter, om de meetgegevens moeiteloos te kunnen monitoren en beoordelen. De DCSI wordt berekend door de prestaties van het datacenter te vergelijken met sectorspecifieke duurzaamheidsbenchmarks.

“Nooit eerder speelden datacenters zo’n strategische en kritieke rol, maar door de verplichte duurzaamheidrapportage worden ze steeds kritischer bekeken”, zegt Enzo Greco, voorzitter van Nlyte. “Om een oplossing te bieden voor de complexiteit van veranderende normen en regels in verschillende rechtsgebieden hebben wij de nodige tools ontwikkeld om de milieuprestaties te monitoren en te voldoen aan de regelgeving ter zake. De DCSI-score is baanbrekend en biedt waardevolle inzichten die de besluitvormingsprocessen sterk optimaliseren. Bovendien wordt het rapportagekader van Nlyte automatisch bijgewerkt naarmate de wereldwijde complianceregels strenger worden.”

Nu de nadruk op duurzaamheid in de regelgeving toeneemt, moeten operatoren van datacenters rekening houden met verschillende nieuwe rapportagekaders, zoals de Europese richtlijn betreffende energie-efficiëntie, het Data Centre Energy Efficiency Scheme in Singapore, het Australische National Built Environment Rating System, Title 24 in Californië en de door de SEC voorgestelde regel inzake klimaatgerelateerde rapportage in de Verenigde Staten. Nlyte’s oplossing biedt een complete reeks functies waarmee organisaties deze regelgevende uitdagingen zelfzeker kunnen aangaan.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This