Paessler neemt ITPS AG over

29 september 2023

Paessler AG, een leverancier van IT, OT en IoT-monitoringoplossingen gevestigd in Neurenberg, Duitsland, kondigt de overname aan van ITPS Group, met dochterondernemingen in Zwitserland, Tsjechië en Roemenië en met bedrijfsactiviteiten in India.

Deze strategische ontwikkeling komt in aanloop naar IT-SA 2023 en markeert zo opnieuw een stap in de ambitie van Paessler om haar klanten een gediversifieerd scala aan individuele functies te bieden voor elke infrastructuur- en monitoringdoelstelling.

ITPS, bekend om haar softwareproducten onder de naam CORP-IT, heeft zich gevestigd in de IT-industrie door innovatieve oplossingen. Het bedrijf, gevestigd in Frauenfeld, Zwitserland, is opgericht door Thomas Wächter, een ondernemer uit Baden, Duitsland. Voorafgaand aan deze strategische ontwikkeling was ITPS vele jaren een gewaardeerde Paessler Alliance Partner & Paessler Gold Partner.

Drie van de belangrijkste oplossingen van ITPS, die nu verder worden ontwikkeld en op de markt worden gebracht onder het Paessler-merk met nieuwe productnamen, zijn:

Helmut Binder
  • PRTG SLA Reporter: Een kenmerk voor deze uitbreiding voor PRTG zijn de verbeterde rapportagemogelijkheden voor service level agreements (SLA), gebaseerd op historische statusgegevens. Klanten profiteren van de creatie van gedetailleerde SLA-rapporten die uptime/downtime-waarden en hoofdoorzaken voor uitval kunnen weergeven. De gegevens worden opgeslagen in een MS SQL-database, wat de integratie met third-party tools vergemakkelijkt. Belanghebbenden kunnen eenvoudig en efficiënt worden geïnformeerd over de naleving van SLA’s. Dit maakt PRTG SLA Reporter de ideale tool om de meegeleverde PRTG rapportagefuncties uit te breiden of om aan specifieke SLA rapportage-eisen te voldoen.
  • PRTG Data Exporter: Deze uitbreiding is een desktoptoepassing waarmee u nog beter kunt werken met metrische bewakingsgegevens van PRTG en deze kunt integreren in een databasebeheersysteem. Klanten kunnen gegevens van meerdere PRTG-servers combineren in één database en deze gegevens toegankelijk maken voor externe tools (rechtstreeks via de database zonder API). Het ondersteunt MS SQL en MySQL en maakt integratie met tools zoals Microsoft Power BI of Grafana mogelijk. PRTG Data Exporter is de ideale aanvulling voor alle gebruikers die hun eigen analysetools willen koppelen of die rapporten willen genereren met hun eigen rapportagetools.
  • PRTG Database Observer: Deze productuitbreiding voegt nieuwe databasetypen, zoals SAP HANA en IBM DB2, toe aan de databasemonitoringmogelijkheden van PRTG. Het maakt gedetailleerde monitoring van aanvullende relationele databasesystemen mogelijk en biedt vooraf gedefinieerde SQL-query’s van database-experts. Gebruikers kunnen query’s eenvoudig beheren en testen in een speciale Windows-toepassing. Het monitoren van kritieke databasemetrieken helpt om optimale prestaties en gebruikerservaring te garanderen. PRTG Database Observer is de ideale tool om een oogje te houden op gegevens die van kritiek belang zijn voor bedrijfsrelevante processen.

“Onze samenwerking met Paessler is altijd gekenmerkt geweest door wederzijds vertrouwen en innovatie”, zegt Thomas Wächter, oprichter van ITPS AG. “Met deze overname kijken we vol vertrouwen uit naar een toekomst waarin we onze klanten gezamenlijk nog meer toegevoegde waarde kunnen bieden. Het is een belangrijke stap die de krachten van beide bedrijven bundelt en onze visie op de toekomst van monitoring concretiseert.”

Vanaf het vierde kwartaal van 2023 zullen ITPS-producten worden verkocht onder Paessler-merknaam, waardoor Paesslers productportfolio van IT-, OT- en IoT-monitoringoplossingen verder wordt gediversifieerd.

“Door de geavanceerde productverbeteringen en innovatieve technologieën van ITPS rechtstreeks te integreren in ons productportfolio, kunnen we onze klanten een nog uitgebreidere oplossing voor netwerkbewaking bieden,” kondigt Helmut Binder, CEO van Paessler AG, aan. “Deze stap illustreert ons streven om voorop te lopen in technologische ontwikkelingen en de toegevoegde waarde voor onze klanten continu te vergroten.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This