Salesforce kiest wereldwijd voor Red Hat Enterprise Linux voor haar hybride cloudinfrastructuur

19 september 2023

Red Hat, bekend van open source-oplossingen, kondigt vandaag aan dat Salesforce, leider in CRM, wereldwijd voor Red Hat Enterprise Linux kiest voor haar hybride cloudinfrastructuur. Red Hat Enterprise Linux biedt een flexibele, solide en veilige basis voor de hybride cloud, en helpt Salesforce zo om op schaal te groeien. Dankzij het platform kan Salesforce haar ontwikkelaars ontlasten en de IT-systemen samenvoegen, wat de klanten ten goede komt.

Salesforce is een klantgerichte, innoverende dienstverlener van CRM-systemen in de cloud. Het gebruikt een SaaS-model om haar klanten te ondersteunen. Doorheen de jaren heeft Salesforce nieuwe technologieën, zoals AI en automatische zelfbedieningstools, toegevoegd aan haar aanbod. Om die oplossingen werkende te houden gebruikt het bedrijf honderden duizenden systemen die draaien in traditionele datacenters en op Hyperforce, de platformarchitectuur van Salesforce voor de publieke cloud. Door haar snelle groei en innovatie vertrouwt het bedrijf op verschillende besturingssystemen, waaronder CentOS Linux 7. Dat laatste werd onderhouden en beheerd door de infrastructuurteams van Salesforce.

Vandaag brengt Salesforce haar volledige hybride cloudinfrastructuur samen op het toonaangevende Linuxplatform, Red Hat Enterprise Linux. Het bedrijf wil zo nog meer efficiëntie in haar IT-omgeving behalen, de productiviteit van haar ontwikkelaars verhogen, en nog meer innovatie binnen de klantervaring stimuleren. Red Hat Enterprise Linux biedt de nodige stabiliteit aan voor moderne IT-programma’s en hybride clouduitrollen. Hierdoor kunnen bedrijven hun applicaties draaien vanuit overal, en kunnen ze zowel de on premise omgevingen als de cloudomgevingen makkelijk beheren. 

Door haar wereldwijde infrastructuur te migreren van CentOS Linux naar Red Hat Enterprise Linux hoopt Salesforce de volgende voordelen te halen: 

  • Betere prestaties en efficiëntie: Zowel binnen software als hardware, waaronder ARM. De ingenieurs van Salesforce moeten snel innoverende technologieën kunnen gebruiken zonder dat de infrastructuur in de weg staat. 
  • Klanten bijstaan: Waar ze zich ook bevinden, dankzij een robuust platform dat innovatie in de hybride cloud ondersteunt, van het datacenter tot de edge over de publieke cloud heen. Het platform kan klanten helpen ongeacht de locatie of de grootte.  
  • Grotere veiligheid: Dankzij Red Hat Enterprise Linux’ gelaagde aanpak van IT-security, waaronder ook ondersteuning voor de laatste cryptografie en veilige innovaties. 
  • Verbeterde klantenservice: Dankzij Red Hats bekroonde supportteam, waardoor de Salesforce ingenieurs kunnen focussen op de klanten. Ze hoeven dus niet meer wakker te liggen van de details die bij het beheer van een besturingssysteem op cloudschaal komen kijken. 

Salesforce werkt al heel lang samen met Red Hat en IBM Consulting voor een solide cloudinfrastructuur en -architectuur. Vandaag breidt Salesforce die relaties verder uit om haar cloudinfrastructuur verder te moderniseren voor haar klanten. 

Matt Hicks, president en chief executive officer, Red Hat: “Beide zijn we pioniers en leiders in ons domein. Red Hat en Salesforce hebben een diepe kennis van wat het betekent om voortdurend te transformeren en te innoveren voor onze klanten. Dankzij deze samenwerking kan Salesforce blijven werken aan de steeds veranderende klantvraag, terwijl Red Hat decennia aan ervaring in open source en hybride cloudinfrastructuur brengt.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This