Gemiddeld 42 dagen extra per jaar voor de CFO

19 september 2023

2 tot 5 dagen per maand. Dat wint een CFO die de Software-as-a-Service oplossing van EMAsphere gebruikt. Dat is het resultaat van een intern onderzoek van EMAsphere uitgevoerd bij hun klanten in augustus 2023. Tijd die CFO’s kunnen besteden aan diepgaande analyse van de financiële resultaten en decision-making, exact waar de toegevoegde waarde van de financial ligt. 

Vergeleken met Excel

Deze tijdswinst werd berekend op basis van rapportering via Excel vergeleken met de Software-as-a-Service oplossing van EMAsphere. Die oplossing maakt rechtstreeks verbinding met het (boekhoud, HR, CRM …) systeem en biedt vooraf geconfigureerde dashboards aan, helemaal aanpasbaar en altijd up-to-date. Gegevens worden automatisch verzameld en geconsolideerd en rapporten worden automatisch opgemaakt. Die inzichtelijke rapporten delen met verschillende stakeholders zoals de CEO, directieleden en managers gebeurt in enkele clicks, waardoor de CFO aanzienlijk veel tijd bespaart.

De grote meerderheid van de CFO’s in België (65%) doet tot op heden nog steeds beroep op Excel voor financiële rapportering, terwijl zes op de tien van de ondervraagde financieel directeurs ook te kennen geven ontevreden te zijn over de mogelijkheden voor forecast en simulatie. Dit alles blijkt uit een online enquête van EMAsphere bij 62 verantwoordelijken voor financiële rapportering, waaronder 52 financieel directeurs.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This