Salesforce AI-innovaties brengen ESG-rapportage naar hoger niveau in Net Zero Cloud

14 september 2023

Tijdens Dreamforce 2023 onthulde Salesforce nieuwe Einstein-functies voor Net Zero Cloud. Deze innovaties helpen bedrijven bij het navigeren door een snel veranderend, regelgevend landschap en maken rapporteren over milieu-, maatschappelijke en governance (ESG) aspecten makkelijker.

De meest recente Net Zero Cloud innovaties zijn:

  • Einstein voor Net Zero Cloud: Met Einstein zal Net Zero Cloud suggesties doen op basis van prompts die in lijn zijn met specifieke rapporteringscriteria. Dit helpt bedrijven om het proces te stroomlijnen voor het opstellen van ESG-rapporten.
  • CSRD Report Builder: automatiseert het genereren van Corporate Sustainability Reporting Directive-rapporten.
  • Materiality Assessment: helpt organisaties bepalen wat relevant is voor zowel het bedrijf als de bredere maatschappelijke impact.

Net Zero Cloud, een complete duurzaamheidsoplossing gebouwd op het Salesforce-platform, stelt bedrijven in staat eenvoudig hun milieuvoetafdruk in de scopes 1, 2 en 3 te beoordelen en hierover te rapporteren. Het beheert ook maatschappelijke en bestuurlijke meetgegevens en genereert ESG-rapporten die zijn afgestemd op SASB, CDP, GRI en nu ook de CSRD-standaarden van de EU.

Vanaf 2024 moeten ongeveer 50.000 bedrijven voldoen aan de richtlijnen voor Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Dit omvat het openbaar maken van zowel klimaatgerelateerde financiële risico’s als maatschappelijke impact, samen met scope 3 of emissies die worden gegenereerd door de toeleveringsketen van een bedrijf.

Lees het volledige Engelstalige persbericht hier.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This