Adyen bereikt mijlpaal van meer dan twee miljard uitgegeven netwerk tokens, een groei van 2200% sinds 2020

13 september 2023

Adyen, het wereldwijde financiële technologieplatform voor toonaangevende bedrijven heeft meer dan twee miljard actieve netwerk tokens uitgegeven. Met het bereiken van een mijlpaal van meer dan twee miljard actieve netwerk tokens, stelt Adyen bedrijven in staat om de innovatie rondom netwerk tokenisatie te omarmen waarbij reguliere kaartnummers worden omgezet in beveiligde non-sensitive tokens. 

Beveiliging blijft een topprioriteit voor bedrijven, maar hoeft niet langer ten koste te gaan van de ervaring van de klant. Door middel van netwerk tokenisatie zien bedrijven een gemiddelde stijging van 3% in autorisatiepercentages (1) wat neerkomt op een stijging van miljoenen euro’sin inkomsten. Omdat het verwerken van netwerk tokens minder duur is dan een PAN betaling, kunnen bedrijven kosten verlagen en tegelijkertijd de approval rates en inkomsten verhogen. Dit transformeert met name digitale bedrijven of bedrijven met abonnementsservices die klanten functies aanbieden om kaartgegevens op te slaan, waardoor het makkelijker wordt om online te winkelen.

De snelle groei van digitale betalingen en e-commerce in de afgelopen jaren, nog versneld door de pandemie, heeft geleid tot een opvallende toename van betaalfraude. Uit eigen onderzoek van Adyen blijkt dat 39% van de bedrijven een toename van het aantal fraudepogingen meldt in de afgelopen 12 maanden en dat terwijl dat 60% over effectieve fraudesystemen beschikt (2). Nu betaalfraude een kritieke uitdaging wordt voor bedrijven in alle sectoren, is tokenisatie de sleutel tot een toekomst van veilige en naadloze online betalingen.

“Netwerk tokenisatie is een krachtig hulpmiddel”, zegt Trevor Nies, Global Head of Digital bij Adyen. “Het biedt het dubbele voordeel dat de veiligheid van klanten toeneemt, terwijl de autorisatiepercentages stijgen en daarmee de inkomsten voor bedrijven ook stijgen. Met de technologie van Adyen, die de belangrijkste kaart schemes ondersteunt, zien we dat steeds meer bedrijven het potentieel in netwerk tokens realiseren.”

Netwerk tokenisatie is een opkomende technologie en wordt daarom nog niet door alle issuers ondersteund. Om deze uitdaging op te lossen biedt Adyen network token optimalisatie aan, dat machine learning gebruikt om te kiezen tussen een network token of PAN betaling om autorisatiepercentages te verhogen. Dit kan leiden tot een extra 1% stijging in autorisatiepercentages voor bedrijven.

Lees voor meer informatie onze global blog over netwerk tokenisatie.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This