Digitale werkomgevingen transformeren: Lenovo onthult nieuwe apparaten en software voor hybride werken

4 september 2023

Lenovo onthult nieuwe geavanceerde technische tools en benodigdheden op maat voor de dynamische, evoluerende behoeften van de hedendaagse zakelijke gebruikers. De nieuwe monitor, software en accessoires zijn niet alleen ontworpen om de mogelijkheden van het huidige externe en hybride personeelsbestand te vergroten, maar ook om belangrijke uitdagingen aan te pakken waarmee bedrijven worden geconfronteerd bij het digitaliseren van activiteiten op verschillende afdelingen.

Onderzoek van Lenovo toont aan dat het beheren van een extern personeelsbestand en wereldwijde teams centrale taken blijven voor CIO’s. Daarom integreren de nieuwe aanbiedingen indrukwekkende verwerkingskracht, meeslepende 3D en geavanceerde beveiliging om een verenigde, mensgerichte ervaring te creëren.

  • Voor professionele content creators die een meeslepende 3D-visualisatie vereisen, biedt de nieuwe ThinkVision 27 3D Monitor – een verbluffende 27-inch, brilloze, 2D/3D-compatibele monitor – naadloze 3D-effecten en real-time eye-tracking. 
  • De nieuwe Lenovo Wired VOIP Headset en Lenovo Wired ANC Headset Gen 2 zijn hoogwaardige audio-oplossingen voor professionals in hybride werkomgevingen, met een eerste productlijn van bedrade headsets die ruisonderdrukking, een langere batterijlevensduur en compatibiliteit met populaire conferentieplatforms bieden. 
  • Voor werk op afstand en ter ondersteuning van inspanningen op het gebied van duurzaamheid, zal de cloud-gebaseerde Lenovo Device Manager verbeterde nieuwe functies uitrollen, waaronder een uitgebreide AI-aangedreven oplossing voor energiebeheer die op efficiënte wijze machineparken beheert en het stroomverbruik optimaliseert.
  • De nieuwe line-up wordt gecompleteerd door een selectie geavanceerde en comfortabele rugzakken, de Lenovo ThinkPad Professional 16inch Backpack Gen 2 en de ThinkPad Professional 16inch en 14inch Topload Gen 2.

“In een steeds dynamischer landschap van hybride en extern werk is het idee van ‘one-size-fits-all’ tech-oplossingen niet langer houdbaar. Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de CIO’s investeert in digitale transformatie, waarbij zowel werkgevers als werknemers op zoek zijn naar de juiste technische hulpmiddelen die niet alleen voldoen aan de minimale vereisten, maar ook de flexibiliteit en het gemak bieden om zowel productiviteit als samenwerking te katalyseren”, zegt Johnson Jia, senior vice president van het Global Innovation Center van de Intelligent Devices Group bij Lenovo. “De nieuwe apparaten en software die we vandaag onthullen zijn integrale elementen van een verenigd ecosysteem dat gebruik maakt van krachtige verwerkingskracht, meeslepende visualisatie en adaptieve software. Samen openen ze de mogelijkheden van wat technologie kan doen voor beter werk en een betere teamervaring.”

ThinkVision 27 3D-monitor: 27-inch brilvrije 3D- en 2D-compatibele monitor

Nu steeds meer van ons werk en persoonlijke leven zich in de digitale sfeer begeeft, heeft de krachtige combinatie van beeldscherm-, computer- en productietechnologie het 3D-ecosysteem naar een spannende nieuwe fase gestuwd. Er is een groeiende behoefte onder contentmakers en professionals aan meer levensechte samenwerkingen op afstand en een meer gestroomlijnd proces voor het maken van 3D-inhoud, van grafisch 3D-ontwerp en 3D-games tot 3D-video’s. In antwoord hierop introduceert Lenovo de ThinkVision 27 3D-monitor, een baanbrekend 27-inch scherm dat 2D/3D-compatibiliteit biedt zonder dat een bril nodig is, ontworpen voor meer meeslepende creatie, verbinding en samenwerking.

De ThinkVision 27 3D-monitor is gemaakt om een naadloze vooruitgang te zijn, waarbij meeslepende levensechte ervaringen worden gecombineerd met gebruiksgemak. Het biedt een boeiende 3D-ervaring zonder de noodzaak van een 3D-bril. In combinatie met realtime eyetracking voor vloeiende bewegingen biedt de schakelbare lenticulaire lens een natuurlijkere 3D-kijkervaring. 

De ThinkVision 27 3D Monitor kan de productiviteit drastisch verhogen door de behoefte aan extra rekenkracht voor 3D rendering te verminderen, terwijl het een consistente gebruikerservaring biedt in zowel 2D als 3D modi. De precisie van 4K helderheid gecombineerd met professionele dubbele 99% kleurnauwkeurigheid (DCI-P3, Adobe RGB) maakt deze monitor de ideale tool voor professionele content creators. De 3D-monitor projecteert twee onafhankelijke beelden naar de ogen van de gebruiker, zodat elk oog het onderwerp vanuit een iets andere hoek ziet. Dit proces levert heldere stereovisie en diepteperceptie in een natuurlijke en efficiënte stereoscopische visualisatie. De ThinkVision 27 3D Monitor is ook uitgerust met ingebouwde luidsprekers en connectiviteitsopties, waaronder USB-C docking en modulaire camera-ondersteuning, voor uitgebreide functionaliteit en moeiteloos opladen.

In combinatie met de 3D Explorer software vormt de nieuwe 3D monitor een uitgebreid ecosysteem voor 3D creatie en gebruik. De oplossing biedt een eenvoudig platform voor gebruikers om toegang te krijgen tot al hun 3D-apps, samen met de mogelijkheid om het werk en comfort te optimaliseren en tegelijkertijd de controle en efficiëntie te verbeteren. Het 3D Explorer platform voorziet ontwerpers van handige tools zoals een 3D speler voor het bekijken van video’s en bestanden met 3D effecten, ondersteuning voor ontwerp- en productiviteitssoftware en een SDK voor ontwikkelaars om 3D toepassingen te bouwen. Nieuwe functies zullen in de loop van de tijd worden geüpgraded om de 3D-ervaring te verbeteren en uit te breiden, de grenzen van 3D digitale interactie te verleggen en tegelijkertijd een toegangspoort te bieden tot een levendig en groeiend 3D-ecosysteem.

De Pro-level headsets van Lenovo: Geconcentreerd blijven en samenwerken 

Kenniswerkers blijven betere audio-ervaringen nodig hebben voor connectiviteit of concentratie naarmate werknemers van overal werken – op een lawaaierig kantoor, thuis of ergens daartussenin. De nieuwe professionele headsets van Lenovo met een soepele geluidskwaliteit en comfortabel draagcomfort zijn ontworpen voor de hybride wereld van conferentiegesprekken – gecertificeerd voor Microsoft Teams, Zoom en geoptimaliseerd voor andere geselecteerde toonaangevende platforms. De Lenovo Wired VOIP Headset en Lenovo Wired ANC Headset Gen 2 hebben een consistent ontwerp en zijn voorzien van een inline gespreksbedieningsbox voor eenvoudiger gebruik. De USB-C plug (met USB-A adapter) biedt meer compatibiliteit en verwisselbare oorschelpen verbeteren het gebruikerscomfort. De laatste geeft ook prioriteit aan Active Noise Cancellation, dankzij de virtuele eliminatie van storende omgevingsgeluiden.

Werken op afstand met verbeterde energiebeheerfuncties 

Lenovo breidt de mogelijkheden uit van zijn Lenovo Device Manager, een cloudgebaseerde, zero-touch oplossing voor snelle implementatie die is ontworpen om organisaties in staat te stellen hun apparatenpark effectief te beheren. De nieuwste schaalbare verbeteringen omvatten veiliger scannen op afstand en bijwerken van Windows BIOS, stuurprogramma’s en firmware, samen met gecentraliseerde mogelijkheden voor energiebeheer voor het hele machinepark.

De energiebeheerfuncties van Lenovo Device Manager worden in fasen gelanceerd en zijn nu handig geconsolideerd op één pagina. In de eerste fase kunnen in aanmerking komende Windows-pc’s en SmartEdge-apparaten worden beheerd. Daarnaast zal een PeakShift-functie worden geïntroduceerd voor Lenovo ThinkPad-apparaten, die tijdens piekuren automatisch stroom naar de batterij schakelt. Volgende fasen zullen Lenovo Device Manager met energiebeheer (slaap- en slaapstandinstellingen configureren) en een Dashboard-widget introduceren, die samen een uitgebreide, AI-gestuurde oplossing voor energiebeheer vormen.

Om bedrijven verder te helpen bij het begrijpen van hun energieverbruikspatronen en potentiële kostenbesparingen, zal Lenovo Device Manager een rapport over energiekostenbesparingen aanbieden, als resultaat van geplande gebruiks- en energiebeheeractiviteiten. Door gebruik te maken van AI-mogelijkheden helpt het systeem elk apparaat een geoptimaliseerde energiebeheerbewerking te geven.

ThinkPad Professional 16inch rugzak Gen 2

De rugzak is gemaakt van lichtgewicht materialen van hoge kwaliteit, waarvan 70% van de externe materialen bestaat uit gerecycled polyethyleentereftalaat (PET) en is ontworpen om laptop en accessoires veilig en georganiseerd op te bergen. In het ruime hoofdvak en het speciale opbergvak met kussentjes passen laptops tot 16 inch. Vier extra vakken houden alles georganiseerd en een slimme kabelsleuf maakt opladen onderweg mogelijk4, met een reisvriendelijke bagageriem voor eenvoudig transport.

ThinkPad Professional 16inch en 14inch Topload Gen 2

Topload-tassen bieden een lichtgewicht en robuuste manier om een laptop en essentiële accessoires mee te nemen zonder de omvang van grotere rugzakken. De 16inch- en 14inch-tassen zijn gemaakt van duurzamere premium materialen met respectievelijk 89% en 88% gerecycled PET aan de buitenkant. Beide tassen hebben meerdere vakken voor effectieve organisatie, een gewatteerde schouderriem en een bagageriem die gemakkelijk aan handbagage kan worden bevestigd. De 16-inch versie heeft naast een apart laptopvak ook een groot hoofdvak en een smart cable slot voor opladen onderweg.

En nu, door het aansluiten van de Lenovo ThinkPhone by Motorola met een Lenovo monitor via een USB-C kabel, zullen gebruikers toegang hebben tot de Windows 365 cloud mogelijkheden om de volledige suite van Microsoft apps te gebruiken van waar ze ook werken om hun workflow te ondersteunen, documenten te bekijken, en nog veel meer. Samen gaan al deze oplossingen verder dan alleen high-performance computing – ze hebben als doel professionele werkomgevingen vooruit te helpen, creativiteit te inspireren en samenwerking te bevorderen in aanvulling op de manier waarop bedrijven werken en individuen in het moderne tijdperk werken.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This