Qualys stimuleert verantwoord ondernemen en duurzaamheid met eerste ESG-rapport

4 september 2023

Qualys publiceert zijn eerste Environmental, Social, and Governance (ESG)-rapport. Dit beschrijft de naleving van verantwoord ondernemen en duurzame activiteiten van het bedrijf.

“Het ESG-rapport van Qualys weerspiegelt onze toewijding aan goed bestuur, rentmeesterschap voor het milieu en sociale verantwoordelijkheid”, zegt Chantal ’t Gilde, managing director Benelux & Nordics van Qualys. “We geven binnen onze bedrijfsactiviteiten prioriteit aan ethiek. Daarmee winnen en houden we het vertrouwen bij klanten, partners en belanghebbenden, wat essentieel is voor onze bedrijfsstrategie en waardecreatie op lange termijn. We integreren ESG in het hart van ons bedrijf zodat we, dankzij de inzet van ons team, onze klanten en het bestuur, bijdragen aan het vormgeven van een veilige wereld.”

Het eerste ESG-rapport verdeelt de activiteiten van Qualys op het gebied van ESG over vier belangrijke pijlers:

  • Bestuur en ethiek: Qualys heeft een divers bestuur dat zich inzet voor goed bestuur in lijn met wet- en regelgeving en best practices. Verder breidt het zijn beleid voor verantwoord ondernemen uit naar leveranciers en toeleveringsketens.
  • Klantgerichte aanpak: Qualys erkent de dynamiek van cyberbeveiliging en innoveert voortdurend om klanten te beschermen tegen evoluerende bedreigingen. Het bedrijf houdt zichzelf aan de hoogste normen voor klanttevredenheid, beveiligingsmaatregelen en risicobeoordeling en -beheer.
  • Team en gemeenschap: Qualys heeft diversiteit hoog in het vaandel en stimuleert innovatie en inclusiviteit. Het bedrijf investeert in opleiding, carrièregroei en welzijn van werknemers. Daarnaast is Qualys betrokken bij de gemeenschap en draagt hieraan bij door vrijwilligerswerk, gemeenschapsdienst en filantropische initiatieven.
  • Duurzame bedrijfsvoering: Qualys geeft prioriteit aan milieu-initiatieven en zet zich in voor verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Het bedrijf werkt binnen energie-efficiënte netwerken en datacenters en aan het verminderen van het energie-, afval- en materiaalverbruik om de directe ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Het ESG-rapport Qualys2022 is beschikbaar op https://qualys.com/esg.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This