OutSystems benoemt Harmen Hoogwout tot Regional Vice President Northern Europe

25 augustus 2023

OutSystems kondigt aan dat Harmen Hoogwout is benoemd tot regionale Vice President Noord-Europa. Hiermee zet hij de volgende stap in zijn carrière bij OutSystems. In deze nieuwe rol is hij verantwoordelijk voor de strategische groei en marktleiderschap in de Benelux en Noord-Europa.

Met een succesvolle carrière in de IT-sector en uitgebreide ervaring in sales- en managementfuncties, heeft Harmen veel ervaring in het vormgeven van groeistrategieën en het verder uitbouwen van OutSystems activiteiten in diverse markten. In zijn vorige rol bij OutSystems was Harmen verantwoordelijk voor diverse sales teams in Noord-Europa. Voordat hij in dienst trad bij OutSystems, bekleedde hij diverse leidinggevende functies bij toonaangevende bedrijven, waaronder SUN Microsystems, Mansystems en BMC Software.

Harmen Hoogwout

Focus op synergie

In zijn nieuwe functie focust Harmen zich op het vormgeven van groeistrategieën en het leidinggeven aan teams om de positie van het OutSystems low-code ontwikkelplatform in de regio’s Noord-Europa en de Benelux te versterken. Om dit te bereiken, streeft hij ernaar om de krachten van verschillende markten te bundelen en slimme samenwerkingen te bevorderen.

“Ik verheug me erop om samen met ons gedreven team en onze partners aan de slag te gaan om het succes van OutSystems in de regio’s Noord-Europa en de Benelux verder te vergroten,” zegt Harmen. “In Nederland hebben we al heel veel organisaties geholpen met het structureel versnellen van hun innovatiekracht middels ons low-code ontwikkelplatform, en met dezelfde toewijding wil ik deze trend voortzetten in de BeLux en Noord-Europa. Onder andere in de finance- en retailsector hebben we al mooie stappen gezet. Daar is onze samenwerking met de grootste zorgverzekeraar in België een goed voorbeeld van. We hebben hiervoor met succes onze expertise uit andere landen toegepast op de Belgische markt. Ik streef ernaar om deze kruisbestuiving van kennis onderling door te zetten binnen de Noord-Europese landen, zodat we gezamenlijk kunnen blijven innoveren en groeien. De komende periode wil ik samen met onze lokale partnermanagers om ons platform meer naamsbekendheid te geven. Bedrijven kunnen met behulp van het OutSystems-platform immers hun software ontwikkeltijd aanzienlijk versnellen. Dit leidt niet alleen tot aanzienlijke tijdsbesparingen, maar stelt bedrijven ook in staat om met minder ontwikkelaars dezelfde resultaten te behalen – een waardevolle troef met het huidige tekort aan ontwikkelaars. Zo hoop ik dat we tal van bedrijven in diverse industrieën kunnen helpen om veel sneller te innoveren tegen veel lagere kosten.”

Rodrigo Castello, Vice President Middle East and Africa bij OutSystems: “We zijn enthousiast om Harmen Hoogwout te verwelkomen als regionale Vice President voor de Noord-Europese regio. We zien een continue groei in Noord-Europa, maar er is zoveel meer dat onze high-performance low-code kan doen voor bedrijven in deze regio. Harmen is – dankzij zijn drive en gestructureerde aanpak – de aangewezen persoon voor deze functie. Bovendien draagt zijn gevoel van urgentie bij aan het positioneren van OutSystems op deze concurrerende markt. Zonder daarbij ons bestaande klantenbestand uit het oog te verliezen. We hebben er alle vertrouwen in dat onze samenwerking met Harmen zal leiden tot verdere groei en succes.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This