Siemon introduceert gecombineerde koper/glasvezel patch panels

25 augustus 2023

Siemon heeft zijn LightVerse glasvezelbekabelingssysteem uitgebreid. De uitbreiding speelt in op de vraag naar efficiënte en economische netwerkinfrastructuren in de dynamische datacenter- en LAN-omgevingen. Het beheren van glasvezel- en koperverbindingen in omgevingen met beperkte ruimte blijkt een grote uitdaging te zijn. Siemon’s LightVerse koper/glasvezel combo patch panels bieden hier een oplossing voor.

De LightVerse patch panels zijn ontworpen om slechts 1U aan rackruimte in te nemen en zijn verkrijgbaar in zowel platte als schuine configuraties. Ze bieden plaats aan maximaal 96 glasvezels of 48 koperverbindingen, of een combinatie van beide. Dit geeft organisaties veel flexibiliteit om hun connectiviteitsoplossingen aan te passen aan hun unieke behoeften. De panels bieden plaats aan zowel Siemon’s LightVerse singlemode- en multimode glasvezel, als de Z-MAX afgeschermde Categorie 6A en onafgeschermde Categorie 6A/6 koperverbindingen.

De nieuwe patch panels zijn voorzien van een 6-poorts koperen adapterplaat, die het plaatsen van koperverbindingen binnen het paneel ondersteunt. Deze adapterplaat is ook afzonderlijk verkrijgbaar om veldverbindingen te ondersteunen of als een voorgebundelde optie om koperverbindingen te leveren. Deze aanpak vereenvoudigt de implementatie van nieuwe netwerkinfrastructuur of het schalen van bestaande verbindingen, waardoor ruimtes kunnen worden afgesloten met blinde platen en geleidelijk kunnen worden gevuld.

De panels bieden ook geoptimaliseerde kabelbeheermogelijkheden, met verwijderbare gereedschapsloze kabelmanagers aan de voor- en achterkant en een vezelhaspelkit. Deze oplossingen efficiënte controle over glasvezel- en koperbekabeling, meent Siemon, terwijl de prestaties behouden blijven en mogelijke interferentie worden verminderd.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This