Dematic levert zijn grootste AutoStore-systeem in Groot-Brittannië aan Workwear Uniform Group

22 augustus 2023

Workwear Uniform Group Ltd (WWUGL) heeft aan Dematic een omvangrijk automatiseringsproject voor een ‘goods-to-person’-installatie gegund. Deze bevat het tot nu toe grootste AutoStore-systeem dat Dematic in Groot-Brittannië heeft geleverd.

Workwear Uniform Group

In 2021 nam Direct Corporate Clothing het bedrijf InCorporateWear over, om WWUGL te vormen. Dat is sindsdien de grootste onafhankelijke leverancier van werkkleding, uniformen en persoonlijke beschermingsmiddelen in het Verenigd Koninkrijk. Voorheen hadden beide bedrijven drie logistieke faciliteiten, met een totale oppervlakte van circa 17.000 vierkante meter. Vanuit WWUGL is men op zoek gegaan naar een nieuwe locatie voor een geconsolideerde superhub.

Na talloze opties te hebben onderzocht, koos het in Birmingham gevestigde bedrijf voor een oplossing waarmee ze een bestaande faciliteit van ruim 7.000 vierkante meter konden hergebruiken. WWUGL had contact met verschillende toonaangevende automatiseringsbedrijven voordat ze Dematic selecteerden voor een oplossing met een AutoStore-systeem. Als onderdeel daarvan beheert Dematic Software alle opslag-, transport- en pickprocessen in de hele faciliteit.

Gefaseerde implementatie

Het AutoStore-systeem wordt gefaseerd geïmplementeerd, waarvan de eerste fase naar verwachting in februari 2024 is afgerond. Het gebruikt een ruimte van 4.500 vierkante meter (circa 48.000 vierkante voet) en bestaat uit een raster van 40 x 95 meter, waarin 129.654 bakken zijn op te slaan, met 60 R5-robots, negen orderverzamelstations en drie inkomende poorten. De tweede projectfase, die vooral uit softwarefunctionaliteit en een verbindende conveyor bestaat, wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2024 voltooid.

Sam Sohal, CEO van WWUGL, zegt: “Wij hebben voor Dematic gekozen omdat ze luisterden naar wat wij wilden bereiken en gespecialiseerd zijn in de logistiek. Ze hebben ons een oplossing geadviseerd die het potentieel heeft om de initiële verwachtingen te overtreffen en ons bedrijf toekomstbestendiger te maken met een Warehouse Management Systeem (WMS) om de hele logistiek te beheren.”

Volgens Sohal gaan de projectvoordelen voor zijn bedrijf verder dan het creëren en consolideren van de drie locaties van WWUGL. “De oplossing helpt ons niet alleen onze klanten de best mogelijke leveringen van goederen te bieden, maar stelt ons ook in staat de beschikbare ruimte maximaal te benutten. We hebben nog ruimte over om onze omzet te verdubbelen met een nieuw systeem dat het voorraadbeheer zowel efficiënter als nauwkeuriger maakt. “Daarnaast verkleint het onze CO2-voetafdruk en energieverbruik, waarmee het bijdraagt aan ons doel om in 2025 CO2-neutraal te zijn.”

Klanten zoeken langdurige samenwerking

“Wij zien in Groot-Brittannië de trend dat klanten meer willen dan alleen de juiste oplossing”, vertelt Neal Rowe, sales projectmanager van Dematic. “Daarom is het nu van cruciaal belang voor hen om het juiste bedrijf te vinden voor een langdurige samenwerking.In eerste instantie gingen onze gesprekken alleen over het AutoStore-systeem. Nadat WWUGL echter merkte dat Dematic technologie kon leveren die verder ging dan de initiële projectscope, vroegen ze ons om een grotere oplossing te ontwerpen. Daarbij verwachten ze van onze software dat deze de meeste processen binnen de hele faciliteit van WWUGL uitvoert.”

Rowe voegt eraan toe dat Dematic een speciaal team heeft geformeerd om aan alle klantverwachtingen te voldoen voor het totale AutoStore-portfolio. Dat biedt zowel kleine als middelgrote bedrijven toegang tot de eerste stappen richting volledige logistieke automatisering. “Ook na de oplevering kunnen onze klanten rekenen op ondersteuning tijdens de hele levenscyclus van hun oplossing.”

Simon Barnwell, vice-president en manager voor de markten Groot-Brittannië en Ierland bij Dematic, voegt hieraan toe: “Dematic heeft onlangs een wereldwijde mijlpaal bereikt met haar 100ste ingebruikname van een AutoStore-systeem. Ik geloof dat deze onze klanten aanzienlijke voordelen hebben opgeleverd door de productiviteit te verhogen, snellere ROI’s te realiseren en flexibele opleveringen zonder onderbrekingen te bieden. Dematic brengt een diepgaande expertise in deze technologie met zich mee, die volgens mij ongeëvenaard is in onze markt.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This