OutSystems klimt naar 30e plaats in de Forbes Cloud 100

11 augustus 2023

OutSystems, ontwikkelaar van een high-performance low-codeplatform, is voor het derde jaar achtereen opgenomen in de Forbes 2023 Cloud 100. Deze prestigieuze lijst van de honderd succesvolste private cloudbedrijven ter wereld wordt samengesteld door Forbes in samenwerking met Bessemer Venture Partners en Salesforce Ventures.

“IT-besluitvormers staan onder ongekende druk om applicaties op maat te ontwikkelen die de bedrijfsprestaties en het concurrentievermogen een boost geven. Het gebruik van het juiste development-platform kan daarbij een enorm verschil maken”, zegt Paulo Rosado, de oprichter en CEO van OutSystems. “We zijn voor het derde jaar op een rij opgenomen in de Cloud 100. Dit geeft blijk van de toegevoegde waarde van ons platform, het vertrouwen van onze klanten en het belang van cloud-native applicaties die de innovatiestrategie van elke organisatie naar een hoger plan kunnen brengen. Het onderstreept bovendien ons jarenlange leiderschap en onze visie op het gebied van low-code, automatisering en door generatieve AI ondersteunde softwareontwikkeling die de complete levenscyclus van applicaties omspant. Dit geeft een nieuwe invulling aan de ontwikkeling van cloud-native applicaties en vindt duidelijk weerklank in de markt.”

De samenstellers van de Cloud 100 beoordelen elk jaar inzendingen van honderden cloud-startups en niet-beursgenoteerde cloudbedrijven. Deze worden gerangschikt op basis van vier factoren: marktleiderschap (35%), geschatte bedrijfswaarde (30%), operationele prestaties (20%) en mensen en cultuur (15%). Voor het bepalen van marktleiderschap werd een beroep gedaan op een jury van CEO’s van beursgenoteerde cloudbedrijven. Zij hielpen met de beoordeling en classificatie van hun private sectorgenoten.

“De bedrijven in de Cloud 100 behoren tot de beste en meest veelbelovende bedrijven in deze cruciale sector”, zegt Kenrick Cai, redacteur van de Cloud 100 bij Forbes. “Zij zagen zich dit jaar gedwongen om snel te reageren op de overrompelende impact van AI terwijl ze middenin een marktdip zaten. Dankzij hun veerkracht behoren zij tot de absolute top. Onze felicitaties gaan uit naar alle bedrijven die de Cloud 100 haalden.”

“De editie van dit jaar is een van de meest dynamische uit de geschiedenis van de Cloud 100. De branche kampte met diverse macroproblemen, maar de winnaars van dit jaar gaven blijk van de innovatie en veerkracht van de cloudeconomie. Hun groei en efficiëntie bewezen daarbij de kracht van het cloudmodel. 95 procent van alle genomineerden zal volgens de prognoses tegen het einde van 2023 de status van Centaur hebben. Met andere woorden: hun jaarlijkse herhalingsomzet zal 100 miljoen dollar of meer bedragen”, zegt Mary D’Onofrio, partner bij Bessemer Venture Partners. “Het is inspirerend om te zien dat zoveel winnaars voorop lopen in de AI-revolutie. Deze zal naar onze mening de cloud verder transformeren en voor veel van de winnaars een nieuwe groeifase inluiden.”

“Onze branche heeft het afgelopen jaar qua innovatie stappen met zevenmijlslaarzen gezet. AI vormt daarbij de drijvende kracht. We zijn momenteel getuige van een van de belangrijkste platformverschuivingen van de afgelopen decennia”, zegt Paul Drews, managing partner bij Salesforce Ventures. “De Cloud 100 vertegenwoordigt het neusje van de zalm onder cloudbedrijven, en we zijn enthousiaster dan ooit over wat de toekomst gaat brengen. Niet alleen voor de cloud, maar voor de complete technologiesector. We zijn trots op wat de oprichters van deze bedrijven en hun gemeenschap hebben bereikt en benieuwd welke bijdragen zij gaan leveren aan de verdere transformatie van de sector.”

De ranglijsten Forbes 2023 Cloud 100 en 20 Rising Stars zijn te vinden opwww.forbes.com/cloud100. Een nadere bespreking is te vinden in de augustus/september-editie van het tweemaandelijkse tijdschrift Forbes.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This