Puratos optimaliseert employee en customer experience met OutSystems

25 juli 2023

Puratos, een internationale speler in de voedingsmiddelenindustrie, verbetert haar customer en employee experience met het high-performance low-codeplatform van OutSystems. Hierdoor kunnen niet alleen snel en gericht nieuwe bedrijfsapplicaties worden ontwikkeld, ook de integratie met bestaande ERP-, CRM- en content management systemen wordt gestroomlijnd. Zo realiseert Puratos een flexibele en toch robuuste IT-omgeving die medewerkers faciliteert in het optimaliseren van de klantervaring.

Puratos is een Belgisch familiebedrijf dat wereldwijd actief is in de voedingsmiddelenindustrie. Zij levert een reeks geavanceerde diensten en ingrediënten aan onder andere bakkers, patissiers en chocolatiers. Beschikbaarheid en aanvoer van grondstoffen zijn voortdurend een punt van aandacht en daarnaast is het essentieel dat medewerkers informatie en transacties snel kunnen delen met klanten of partners in de keten. Dat is exact waar het low-code ontwikkelplatform van OutSystems uitkomst biedt. 

Technische beperkingen wegnemen

Gerasimos Kouloumpis, Group ICT Digital Architects Manager en Customer Experience Applications Manager bij Puratos: “Met het OutSystems ontwikkelplatform reduceren we de technische beperkingen, zodat we ons kunnen richten op wat belangrijk is voor het bedrijf. Dit is het geval voor applicaties die volledig in OutSystems zijn gebouwd, maar ook voor oplossingen waarbij OutSystems integreert met bestaande applicaties in ons complexe bedrijfslandschap.”

Intuïtief en laagdrempelig

Het resultaat is bijvoorbeeld dat Puratos nu in staat is om snel een Proof of Concept van een bepaalde functionaliteit of applicatie te maken en business ideeën te valideren. Denk bijvoorbeeld aan personalisatie-oplossingen in de bakkerij. Of denk aan een applicatie om andere ingrediënten te kiezen om je eigen brood te maken. “Binnen enkele weken ligt er een werkbaar resultaat en is een applicatie inzetbaar. Ontwikkeld, getest en gevalideerd. De zakelijke gebruikers zijn verbaasd wat IT kan leveren, zo snel en geavanceerd. Dat komt mede door het intuïtieve en laagdrempelige karakter van het OutSystems ontwikkelplatform”, aldus Kouloumpis. 

Daarnaast is OutSystems een centraal element van de myPuratos applicatie die digitale interacties verzorgt voor duizenden Puratos klanten in meer dan twintig landen.

Innovaties snel valideren en realiseren

“OutSystems is er trots op een belangrijke rol te spelen in het moderniseren en toekomstbestendig maken van de IT-omgeving van Puratos,” zegt Thomas Verhaeghe, Senior accountmanager bij OutSystems. “Door onze samenwerking zien we dat Puratos niet wordt belemmerd door een starre IT-omgeving. Innovaties worden snel gevalideerd en gerealiseerd. Klanten krijgen in toenemende mate een gepersonaliseerde benadering en worden op maat bediend, doordat medewerkers kunnen terugvallen op applicaties die waarde toevoegen. Puratos zet hiermee een grote stap als het gaat om employee en customer experience om uiteindelijk haar vooraanstaande positie in de voedingsmiddelenindustrie verder uit te breiden.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This