Hexaware start Generative AI Consulting & Practice Unit voor AI-gedreven innovaties

24 juli 2023

Hexaware Technologies, een wereldwijde leverancier van IT-diensten en -oplossingen, introduceert de transformationele Generative AI Consulting & Practice Unit voor AI-gedreven innovaties. Daarmee intensiveert het bedrijf haar dienstverlening gerelateerd aan snel opkomende technologieën, onder leiding van Arun Ramchandran, tevens President & Global Head van Hi-Tech & Professional Services Vertical & Hexaware Consulting. Deze nieuwe unit richt zich op het helpen van organisaties bij het navigeren door het snel veranderende digitale landschap, gekenmerkt door een toenemend gebruik van generatieve AI-technologieën.

Anticiperen op gat in de markt

Arun Ramchandran

Hexaware heeft de GenAI Consulting & Practice Unit gevormd om te anticiperen op een gat in de markt dat is ontstaan door de urgente behoefte aan robuuste, geavanceerde GenAI-oplossingen. Bedrijven ontdekken meer toepassingen en businesscases met kwantificeerbare zakelijke voordelen bij het gebruik van AI-technologieën. Daarom gaat Hexaware een reeks platformen, tools, blauwdrukken, workshops en op maat gemaakte strategieën uitrollen om de AI-reizen van klanten te versnellen en te verrijken.

“Bedrijven staan tegenwoordig voor grote uitdagingen bij het navigeren door de snelle technologische vooruitgang, vooral op het gebied van generatieve AI”, legt Ramchandran uit. “Hexaware heeft de visie om exponentiële waarde te leveren aan klanten, werknemers en andere belanghebbenden, door GenAI in onze kern te hebben. Als onderdeel van deze nieuwe unit gaan we ook consultancy bieden om klanten te helpen bij het ontdekken van GenAI-kansen, met behulp van DecodeAI. Maar ook GenAI-projecten aannemen en uitvoeren via EncodeAI, beide zijn eigen frameworks en methodieken. Aanvullend daarop lanceren we Tenjin, een uitgebreid platform dat is ontwikkeld om de acceptatie van GenAI te versnellen via een portfolio aan oplossingen voor alle services, waarbij de databeveiliging en privacy worden gewaarborgd. Met sterke partnerschappen binnen het generatieve AI-ecosysteem en onze adviserende mentaliteit, zijn we in staat om oplossingen te bieden voor de meest complexe zakelijke problemen.”

Strategische beslissingen nemen

Omdat bedrijven voor uitdagingen staan bij het nemen van strategische beslissingen over hun keuze van architectuur, tools en platformen, fungeert de innovatieve workshop DecodeAI als een navigatiekompas in het diverse generatieve AI-landschap. DecodeAI biedt intensief overleg en pragmatische begeleiding, om bedrijven te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Het programma is ontworpen voor efficiëntie en levert voor minimale investeringen resultaten met een grote impact op. Dit vereenvoudigt de naadloze overgang voor klanten naar het generatieve AI-tijdperk. In lijn hiermee introduceert Hexaware ook Tenjin, een uitgebreid platform dat is ontworpen om de acceptatie van GenAI te versnellen met een portfolio van oplossingen. Tenjin legt de nadruk op het verbeteren van ‘knowledge services’, het versnellen van coderen en testen en het versterken van databeveiliging en privacy. Dat markeert een nieuwe mijlpaal in de missie van de organisatie om digitale transformatie te katalyseren. Dit platform wordt gefaseerd uitgebreid met een reeks meer geavanceerde kritieke services, voor alle servicelijnen van Hexaware.

“Hexaware is toegewijd aan het creëren van een reeks platformen en tools waarmee klanten zich kunnen aanpassen, innoveren en groeien in dit AI-eerste tijdperk”, voegt Ramchandran toe. “Elke tool, elk platform dat we maken, beantwoordt aan een unieke zakelijke behoefte. Ze zijn allemaal gericht op hetzelfde doel: klanten in staat stellen toonaangevend te zijn in hun markt met het onbenutte potentieel van AI. Met deze initiatieven houden we niet alleen gelijke tred met het transformerende tijdperk van AI, maar verankeren we het tevens diep in onze kernactiviteiten.”

De Generative AI Practice & Consulting Unit gaat de rol van Hexaware in digitale transformatieprojecten versterken. Door samen te werken met grote techbedrijven, zoals Microsoft, Google en NVIDIA, zorgt het initiatief van Hexaware ervoor dat het bedrijf aan het roer blijft van de technologische revolutie. De samenwerkingen leiden tot de lancering van een reeks innovatieve oplossingen, wat de inzet van het bedrijf om waardegedreven, hoogwaardige oplossingen te bieden versterkt en tegelijkertijd zorg draagt voor een naadloze acceptatie van AI door de klanten.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This