Trend Micro introduceert geoptimaliseerde beveiliging voor endpoints, servers en cloud workloads voor het cybersecurity platform

25 juli 2023

Trend Micro introduceert Trend Vision One – Endpoint Security, de nieuwste oplossing in zijn next-generation cyberbeveiliging-platform dat beveiliging, detectie en respons samenvoegt voor endpoints, servers, cloud workloads en datacenters. Deze nieuwe oplossing ondersteunt klanten bij hun IT-modernisatie.

Kevin Simzer, COO bij Trend Micro: “Toenemende IT complexiteit vraagt enorm veel van IT- en beveiligingsteams en geeft cybercriminelen meer kansen om het steeds groter wordende aanvalsoppervlak te exploiteren. Als reactie op deze uitdagingen willen onze klanten hun beveiliging vereenvoudigen zonder concessies te doen aan de effectiviteit. Trend Vision One – Endpoint Security is een directe reactie op deze behoefte. Het helpt IT- en beveiligingsteams om dreigingen sneller te stoppen en controle te nemen over risico’s.”

Met de geconsolideerde kracht van Trend Vision One, krijgen klanten toegang tot krachtig risicobeheer, bescherming over meerdere lagen en toonaangevende XDR-mogelijkheden om beveiligingswerkzaamheden te stroomlijnen en harmoniseren. Tegelijkertijd kunnen zij hun beveiliging, schaalbaarheid en prestaties verbeteren. Deze benadering stelt IT- en beveiligingsteams in staat om het aanvalsoppervlak holistisch te beheren om sneller nauwkeurigere bescherming tegen dreigingen en risicobeperking te bereiken.

Trend Micro heeft een succesvolle geschiedenis op het gebied van endpointbeveiliging en wordt sinds 2002 erkent als leider in ieder Gartner Magic Quadrant voor Endpoint Protection Platforms. Daarnaast is Trend de laatste vijf jaar aangemerkt als top provider voor Cloud Workload Security Market Share (IDC).

Door contextrijk inzicht voor endpoints, servers en cloud workloads naar het Trend Vision One-platform te brengen, kunnen IT- en beveiligingsteams hun activiteiten aanzienlijk stroomlijnen:

  • Consolideer producten en verbeter inzicht en correlatie: Uit een recent onderzoek van Gartner* is gebleken dat 75% van de organisaties streeft naar consolidatie van beveiligingsleveranciers in 2022, ten opzichte van 29% in 2020.
  • Minimaliseer kosten en complexiteit door point solutions te consolideren en de beveiliging van endpoints, servers en cloud workloads te integreren. Dit verbetert de efficiëntie van IT-werkzaamheden, vermindert alert-moeheid en dicht mogelijke beveiligingshiaten. Daarnaast profiteren organisaties van high-fidelity detectie en respons-waarschuwingen.
  • Optimaliseer en personaliseer hybride IT-beveiliging: Maak gebruik van gespecialiseerde beveiligingsfuncties die zijn ontworpen en geoptimaliseerd voor fysieke servers, virtuele machines en cloud workloads.
  • Verbeter de IT- en SecOps workflow: Ontdek nieuwe mogelijkheden voor preventie, detectie en respons – waaronder ransomware rollback, machine learning, apparaatbeheer, hostgebaseerde inbraakpreventie, applicatiebeheer, bewaking van bestandsintegriteit, logboekinspectie en generatieve AI-ondersteuning – om de doelstellingen van SecOps en IT-Ops te versnellen en met elkaar te verbinden.
  • Verminder risico’s en anticipeer op aanvallen: Kwantificeer en verminder proactief endpoint- en cross-layer-risico’s met Attack Surface Risk Management (ASRM) met native opname van netwerk-, cloud- en e-mailgegevens.

Trend Vision One biedt beveiliging voor iedere laag van de IT-infrastructuur, waaronder endpoint, server, e-mail, cloudservices, netwerken, 5G en OT (operationele technologie).

Met gecentraliseerd inzicht en beleidsbeheer voor alle soorten endpoints, biedt Trend Vision One – Endpoint Security uitgebreide beveiliging, detectie en respons (EDR) voor Windows-, Mac- en Linux-besturingssystemen, zowel on-premises als in de cloud, vanaf één gebruiksvriendelijke console.

Trend Vision One is nu beschikbaar op AWS Marketplace. Trend Vision One is ontworpen om naadloos te integreren in AWS-omgevingen en biedt een cyberbeveiligingsplatform met een focus op het beschermen van cloud workloads. Het platform biedt geavanceerde mogelijkheden voor de detectie van dreigingen en diepgaande inzichten, waardoor een veerkrachtige verdediging tegen digitale dreigingen mogelijk is.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This