Dematic reduceert geluidsbelasting in logistieke faciliteiten

17 juli 2023

Dematic introduceert wereldwijd het Noise Reduction-portfolio, een oplossing voor luidruchtige omgevingen in de logistiek. Dit aanbod bestaat uit audits met 3D-geluidsmapping voor en na, doorheen een volledige faciliteit. Op basis daarvan kan met aangepaste rollen, lamellen en transportbanden het geluid verlaagd worden met 15 decibels. 

Om de geluidsniveaus in kaart te brengen, gebruikt Dematic 3D-geluidsmapping voor on-site audits bij klanten. Daarmee is de akoestische belasting visueel te identificeren, vergelijkbaar met de wijze waarop een heatmap de temperaturen visualiseert. Dematic maakt vervolgens een geluidsmodel, om te simuleren hoe het upgraden van apparatuur de geluidsbelasting kan reduceren. Op basis hiervan adviseert het bedrijf upgrades en installeert het indien nodig stille rollen, lamellen en transportbanden. Dematic voert na de installatie nog een tweede audit uit om het verschil aan geluid voor en na de upgrade aan te tonen.

Volgens het ‘National Institute for Occupational Safety and Health’ (NIOSH) worden jaarlijks zo’n 22 miljoen werknemers in de VS blootgesteld aan lawaai dat hard genoeg is om hun gehoor te beschadigen. Vergelijkbare onderzoeken in Europa laten zien dat tot 30 miljoen werknemers worden blootgesteld aan beroepslawaai dat gevaarlijk is voor hun gehoor. Deze resultaten onderstrepen het belang van de inzet van technologie en oplossingen die het gehoor van mensen beschermen en hun veiligheid verbeteren.

“Het welzijn van onze klanten en hun werknemers heeft een hoge prioriteit, inclusief gehoorbescherming bij het werken in luidruchtige omgevingen zoals distributiecentra”, zegt Andy Randles, Senior Director, Global Lifecycle Support. “Door dit technische portfolio te implementeren, kunnen al onze klanten het geluidsniveau in hun faciliteiten verlagen, van een concertzaal tot het geluid in een klaslokaal. Daarmee zijn werkomgevingen enorm te verbeteren.”

“Wij zijn er trots op dat we zo’n uitgebreid portfolio voor geluidsreductie kunnen bieden”, vervolgt Randles. “Het reduceren van de geluidsniveaus in faciliteiten is niet alleen zinvol voor de gezondheid en veiligheid van werknemers, maar ook voor hun werkplezier. Wij hebben van klanten gehoord dat het moreel en de productiviteit onder werknemers toenemen als de geluidsniveaus lager zijn.”

Het nieuwe portfolio continueert de focus van Dematic op het verminderen van de geluidsniveaus in logistieke faciliteiten van klanten, zodat werknemers beter kunnen communiceren en ook veiligheidswaarschuwingen kunnen horen. 

Dematic introduceerde in 2022 al nieuwe functies voor ruisonderdrukking op zijn lineaire sorteerder, waaronder geluidsarme geleidingsschoenen, samenvoeggeleidingen en schuifbanden.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This