WatchGuard breidt mogelijkheden voor identiteitsbescherming uit met AuthPoint Total Identity Security-bundel

17 juli 2023

WatchGuard Technologies lanceert vandaag AuthPoint Total Identity Security. Een uitgebreide bundel die de bekroonde AuthPoint multifactorauthenticatie (MFA)-oplossing combineert met zakelijk wachtwoordbeheer en mogelijkheden om darkwebcredentials te monitoren. Samen met het op risico’s gebaseerde zerotrustbeleid van WatchGuard’s Unified Security Platform, stelt de bundel managedserviceproviders (msp’s) in staat om optimale moderne cyberbeveiliging te bieden vanuit WatchGuard Cloud.

Met AuthPoint Total Identity Security kunnen msp’s de inloggegevens van klanten monitoren, hen on-demand waarschuwen voor darkwebblootstelling en wachtwoordbeheer aanbieden met een alles-in-één mobiele Authenticator-app for iOS en Android voor het verminderen van risico’s rondom hun inloggegevens. AuthPoint Total Identity Security biedt gebruikers ook een eenvoudig te beheren tool om complexe wachtwoorden te genereren die automatisch worden ingevuld via browserextensies voor Microsoft Edge, Google Chrome, Apple Safari en Firefox, beschermd door een hoofdwachtwoord. Door de inloggegevens van elke toepassing op te slaan in een wachtwoordbeheerder, hoeft de gebruiker slechts één uniek, complex hoofdwachtwoord voor zijn kluis aan te maken en te onthouden; dit helpt het risico op phishing- en socialengineering-pogingen te verminderen.

De belangrijkste kenmerken van AuthPoint Total Identity Security zijn:

  • AuthPoint MFA – AuthPoint MFA wordt geleverd via WatchGuard Cloud en maakt het eenvoudig om offline en online verificatiemethoden en toegangsbeleid voor endpoints, VPN’s en webapplicaties te configureren en te beheren, en om single sign-on applicatieportalen op te zetten voor meerdere klantimplementaties.
  • Dark Web Monitoring De darkwebmonitoringservice van AuthPoint stelt klanten on-demand op de hoogte wanneer gecompromitteerde inloggegevens van maximaal drie bewaakte domeinen worden gevonden. Er worden waarschuwingen verzonden naar beheerders en getroffen eindgebruikers, zodat ze snel nieuwe wachtwoorden kunnen genereren voordat een account wordt overgenomen.
  • WachtwoordbeheerderDe Corporate Password Manager van AuthPoint is gebouwd met zakelijke gebruiksscenario’s in het achterhoofd, dwingt een hogere standaard af voor wachtwoorden en kan het aantal verzoeken om wachtwoorden te resetten verminderen. Wachtwoorden hoeven niet te worden onthouden en worden in de kluis beveiligd met een hoofdwachtwoord. Wanneer gebruikers toegang tot hun apps nodig hebben, kunnen ze hun wachtwoorden ophalen met behulp van de mobiele AuthPoint-app voor iOS en Android en/of browserextensie. Zo kunnen gebruikers referenties automatisch invullen voor een soepelere algemene single sign-on-ervaring met sterke wachtwoorden. Het biedt:
    • Corporate Vault – Voeg inloggegevens toe en genereer sterke wachtwoorden voor veelgebruikte werkplektoepassingen waarvoor SSO niet is ingeschakeld. Bovendien kunnen beheerders veilig inloggegevens delen voor gemeenschappelijk gebruik van een toepassing.
    • Private Vault – Voeg inloggegevens toe en genereer sterke wachtwoorden voor persoonlijke en sociale apps. Als de medewerker de organisatie verlaat, kunnen deze persoonlijke inloggegevens worden geëxporteerd en geïmporteerd in een andere wachtwoordbeheerder.

“Gestolen of gelekte inloggegevens zijn een primaire oorzaak van datalekken, maar wachtwoorden blijven de meest voorkomende methode voor gebruikersauthenticatie”, zegt Carla Roncato, vice-president Identity bij WatchGuard. “En hoewel meervoudige authenticatie een verplichte vereiste is geworden voor organisaties, hebben de meeste nog steeds te maken met zwakke en hergebruikte wachtwoorden, gedeelde beheerderswachtwoorden, lekken van referenties op het darkweb en bedrijfsapplicaties met beperkte MFA-ondersteuning. AuthPoint Total Identity Security biedt geavanceerde wachtwoordbeheermogelijkheden en darkweb-monitoring om bedrijfsreferenties te helpen beschermen, naast MFA en web single sign-on.”

“Een van de vele redenen waarom we WatchGuard als technologiepartner waarderen, is dat ze hun Unified Security Platform voortdurend uitbreiden met nieuwe (cloud)diensten om ons te helpen onze klanten beter van dienst te zijn”, zegt Tom Ruffolo, CEO & President of eSecurity Solutions, LLC. “De AuthPoint Total Identity Security-bundel combineert twee categorieën van identiteitsbeveiliging in één: met wachtwoordbeheer en meervoudige authenticatie. Het gaat nog een stap verder door credentialmonitoring mogelijk te maken om onze klanten te beschermen tegen wijdverbreide credentialrisico’s. Deze risico’s treffen iedereen, er is slechts één gecompromitteerd inloggegeven nodig om een succesvolle ransomware-aanval te starten. Het is het soort product dat organisaties nu en in de nabije toekomst nodig hebben.”

Klik hier voor meer informatie over AuthPoint Total Identity Security.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This