Workday introduceert de volgende generatie Elastic Hypercube-technologie voor Workday Adaptive Planning

14 juli 2023

Workday introduceert vandaag de volgende generatie van zijn gepatenteerde Elastic Hypercube Technology (EHT). Deze intelligente modelleringsengine stuurt de Workday Adaptive Planning aan. Daarmee speelt het bedrijf in op de toenemende eisen van organisaties bij het modelleren van complexere bedrijfsscenario’s, het beheren van veranderende bedrijfsbehoeften en het uitbreiden van de planning naar meer gebruikers. ​ 

Door de huidige economische onzekerheid, de marktvolatiliteit en het toegenomen concurrentielandschap moeten planningsteams enorme datasets analyseren en daarover rapporteren. Tegelijkertijd moeten deze teams rekening houden met een groot aantal scenario’s. Nieuwe soorten data en databronnen, de opkomst van artificiële intelligentie (AI) en machine learning (ML) en een groeiend aantal belanghebbenden maken het planningsproces nog complexer. Daardoor wordt het steeds belangrijker dat planningstools gebruiksgemak, snelheid en schaalbaarheid bieden.

De volgende generatie EHT in Workday Adaptive Planning is verrijkt met nieuwe ingebedde AI en prestatieverbeteringen die complexe modellen efficiënt berekenen door naar behoefte geheugen en rekenkracht toe te voegen. Dat resulteert in dynamische, automatische schaalbaarheid. Deze nieuwe technologie is ontworpen om zelfs de meest complexe multidimensionale planningsvereisten en een hoog niveau van gelijktijdige gebruikers te ondersteunen, zonder in te boeten aan snelheid of prestaties.

Boeing en Mondelēz International

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing transformeerde haar personeelsplanning van een siloproces naar een flexibele, consistente en schaalbare oplossing met Workday Adaptive Planning. Met alle personeelsgegevens in één systeem is Boeing voortaan in staat om processen te standaardiseren en de zichtbaarheid van openstaande vacatureaanvragen te vergroten, wat kostenbesparingen en operationele efficiëntie oplevert.

“We zijn overgestapt van honderden handmatige spreadsheets naar een flexibelere configuratie op Workday Adaptive Planning. Daardoor zijn we niet langer afhankelijk van losse datasets die extra beheerkosten met zich meebrengen”, zegt Jeremy McCann, Manager Enterprise Workforce Planning bij Boeing. “Met de nieuwste EHT-innovaties zijn we zekerder dat we de nodige processen en de zichtbaarheid hebben om het juiste personeelsbestand op te bouwen om onze bedrijfsstrategie op lange termijn uit te voeren.”

Met Workday Adaptive Planning is Mondelēz International in staat om efficiënter te werken en snellere, meer strategische beslissingen te nemen over de toekomst van zijn personeel dat niet betrokken is bij het productieproces.

“De planningsprocessen worden steeds complexer voor grote organisaties, en met meer dan 90.000 werknemers in 82 landen is personeelsplanning bij Mondelēz geen uitzondering”, zegt Marcel Sakr, Functional Lead, Performance, Rewards & Workforce planning bij Mondelēz International. “Met Workday Adaptive Planning zijn we in staat om grote hoeveelheden gegevens met meerdere dimensies te analyseren en gedetailleerde rapporten op te stellen in enkele seconden in plaats van minuten. De volgende generatie EHT heeft ons geholpen zichtbaarheid te krijgen op werknemersniveau en onze maandelijkse plan-to-actuals variantieanalyse te vereenvoudigen, tijd te besparen en snellere besluitvorming bij analyses te stimuleren.

Verbeterde prestaties, snelheid en schaalbaarheid

Met de volgende generatie EHT, ervaren Workday Adaptive Planning-klanten: 

  • Geoptimaliseerde snelheid en prestaties. Rapporten, dashboards en sheets zijn ontworpen om snel geopend te kunnen worden, zonder enige prestatievermindering, ook bij zeer grote, multidimensionale weergaven. De ingebouwde AI in EHT anticipeert en berekent berekeningen op basis van eerder gedrag en inspecteert het algemene model om lege datacellen te identificeren waar geen analyse nodig is. ​ ​ 
  • Ondersteuning voor een hogere gelijktijdigheid van gebruikers. Dankzij de toegenomen schaalbaarheid hebben meer gebruikers tegelijkertijd toegang tot het platform om het groeiende aantal financiële, HR- en zakelijke gebruikers die betrokken zijn bij het planningsproces van een organisatie, tegemoet te komen.
  • Versnelde gegevensintegratie. Het sneller importeren en exporteren van grote hoeveelheden financiële en niet-financiële data zorgt voor complete en nauwkeurige modellen.

“Voor veel organisaties is de mogelijkheid om snel modellen op te stellen en de gevolgen van zakelijke beslissingen en verstoringen te begrijpen belangrijker dan ooit”, zegt Dennis Yen, General Manager van Workday Adaptive Planning bij Workday. “Met onze voortdurende EHT-innovaties, waaronder de toevoeging aan de bestaande AI- en ML-functionaliteit van de oplossing, laat Workday Adaptive Planning meer dan 6.000 bedrijven de controle nemen en proactief hun toekomst te plannen door continue planning, bedrijfsbrede planning, diepere inzichten en het vermogen om zich aan te passen en op schaal te presteren.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This