IEEE publiceert formele standaard voor LiFi draadloze communicatie

14 juli 2023

Het Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) heeft formeel de 802.11bb-standaard gepubliceerd. Deze is bedoeld voor het standaardiseren van draadloze communicatie op basis van licht. 

Voorstanders van LiFi als pureLiFi, Fraunhofer HHI en de Light Communications 802.11bb Task Group zien belangrijke voordelen in het gebruik van deze technologie. Zij zijn van mening dat LiFi snellere en betrouwbaardere draadloze communicatie levert met een ongeëvenaarde beveiliging in vergelijking met conventionele technologieën zoals Wifi en 5G. Nu de IEEE 802.11bb Li-Fi-standaard is vrijgegeven, is het te hopen dat de interoperabiliteit tussen Li-Fi-systemen met de succesvolle Wi-Fi volledig zal worden aangepakt.

Meer weten? Bekijk dan de video hieronder.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This