TCO Development en SDIA ontwikkelen duurzaamheidscertificering voor cloudinfrastructuur

6 juli 2023

De milieu-impact van clouddiensten en datacenters neemt toe naarmate meer IT-systemen van lokale computers naar de cloud verhuizen. Nu resource-intensieve diensten zoals AI in opkomst zijn, zal de vraag naar digitale transformatie, digitale producten en diensten en duurzame oplossingen blijven groeien. De vraag is alleen hoe de stakeholders rond deze cloud- en AI-diensten hier een goed beeld van kunnen krijgen.

De samenwerking tussen TCO Development en SDIA begon ongeveer een jaar geleden om vooruitgang te boeken in de richting van duurzamere datacenteroplossingen. Nu is de relatie geïntensiveerd. Het doel is om nieuwe criteria voor cloudinfrastructuur te ontwikkelen die bestaan uit best practices voor duurzaamheid in datacenters.

“TCO Development verlegt al 30 jaar de grenzen voor duurzamere IT-producten. Door de reikwijdte van de certificering uit te breiden naar diensten, kunnen we duurzaamheid stimuleren in een breder scala van industrieën en de dienstverleners beïnvloeden om duurzamere praktijken toe te passen”, zegt Andreas Nobel, Development Manager bij TCO Development.

“Het verminderen van de milieu-impact van IT is een strategische prioriteit voor organisaties wereldwijd. Naarmate meer organisaties afstappen van het genereren van hun eigen digital resources, van on-premise IT-infrastructuur naar het aankopen van digital resources van externe leveranciers, is het waarborgen van ecologische en sociale duurzaamheid van cruciaal belang”, zegt Max Schulze, CEO van SDIA.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This