Atos lanceert Technology Consulting, nieuwe van adviesdiensten om C-suite klanten te ondersteunen bij opstellen van een technology roadmap

6 juli 2023

Atos kondigt de lancering aan van Technology Consulting, een nieuw portfolio van adviesdiensten voor C-suite executives, ontworpen om hen in staat te stellen bestaande en nieuwe technologieën optimaal in te zetten om hun bedrijfsdoelstellingen te behalen.

Technology Consulting wordt eerst gelanceerd in Frankrijk, Duitsland, België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, maar zal wereldwijd actief zijn en klanten adviseren hoe ze concrete bedrijfsresultaten kunnen behalen. Dit nieuwe aanbod is cruciaal voor de transformatiestrategie van de Atos Tech Foundations business line.

Tijdens de Analyst Day in Parijs op 7 juni kondigde Atos een herdefiniëring van het Tech Foundations portfolio aan om beter te kunnen inspelen op de belangrijkste prioriteiten van de klant. Vandaag de dag moeten bedrijven innovatief en wendbaar blijven om te overleven en te gedijen te midden van de complexiteit van het edge en cloud continuüm. Dit vereist een betere afstemming van IT-besluitvorming en -implementatie op de bedrijfsstrategie. Technology Consulting is een nieuw aanbod dat zowel de zakelijke als de technologische kant van de organisatie ondersteunt en Atos klanten helpt te anticiperen op technologische trends, snel te innoveren en de concurrentie voor te blijven.

Als onderdeel van een wereldwijde IT-leider heeft Technology Consulting de blauwdruk om op schaal te leveren, terwijl het in staat is om op maat gemaakte digitale ‘journeys’ te creëren dankzij de lokale aanwezigheid en klantnabijheid. Technology Consulting maakt gebruik van de expertise van het hele ecosysteem van Atos, inclusief technologiepartners, hyperscalers en de academische wereld. Technology Consulting wordt geleid door een team van wereldwijde en lokale experts en zal groeien door interne mobiliteit en externe aanwervingen. Het is gericht op het maximaliseren van het potentieel van generatieve kunstmatige intelligentie, data, analytics, automatisering en Internet of Things om klanten te helpen steeds complexere digitale omgevingen te beheren en tegelijkertijd rekening te houden met specifieke lokale marktomstandigheden.

Stéphane Richard, Global Head of Technology Advisory & Customized Services, Atos, zegt: “Technology Consulting bouwt voort op zowel Atos’ zakelijk inzicht als IT-expertise en maakt gebruik van bewezen methodologieën, wereldwijde capaciteiten en lokaal contact. Wij zijn doeners – leiders op het gebied van employee experience bijvoorbeeld – met praktijkervaring die blijkt uit langdurige klantrelaties van gemiddeld meer dan 20 jaar. Technology Consulting ondersteunt de multidisciplinaire aard van digitale transformatie en zorgt ervoor dat technologie ten volle wordt benut en fungeert als een solide basis voor steeds veranderende bedrijfsstrategieën.”

Aleksandra Tyszkiewicz – Hoofd Technology Consulting, Atos, zegt: “We bouwen aan een moderne, aantrekkelijke dienst voor onze klanten. Technology Consulting zal zich richten op het laten zien van de juiste richting aan organisaties en het identificeren van risico’s en kansen. Dit alles maakt deel uit van ons dienstenportfolio – van beoordeling via strategieontwikkeling tot een stappenplan dat laat zien hoe je dit alles kunt bereiken. We denken globaal maar handelen lokaal, waarbij we een consistente stap-voor-stap samenwerking opbouwen, gebaseerd op de schat aan ervaring die we hebben opgebouwd in verschillende markten en verschillende organisaties.”

Technology Consulting maakt samen met Customized Services, Integration Services en Maintenance & Support Services deel uit van Tech Foundations’ “Technology advisory & customized services” business, goed voor € 0,9 miljard omzet in 2022.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This