Etix Everywhere neemt datacenters over in Frankrijk

6 juli 2023

Datacenter-bedrijf Etix Everywhere neemt vijf datacenters over in Frankrijk. Het van oorsprong Franse bedrijf is reeds actief met datacenters in België (Luik), Colombia (Cali), Frankrijk en Thailand (Bangkok).

De Franse datacenters worden overgenomen van het in de Verenigde Staten gevestigde Databank. Naar verwachting is de overname in het derde kwartaal van 2023 afgerond. De vijf datacenters zijn gevestigd in Montpellier, Parijs en Toulouse, waardoor het Franse portfolio van Etix wordt uitgebreid tot buiten Lille, Nantes en de Vendée. In totaal beschikt het bedrijf nu over twaalf datacenters in vijf Franse regio’s.

De vijf datacenters hebben een bruikbare capaciteit van 3,5 MW/1000 racks, die kan worden uitgebreid tot 5,4 MW/1500 racks en vergroot de capaciteit van Etix en vergroot de totale portfoliocapaciteit van het bedrijf tot 17,3 MW.

Buiten Frankrijk bezit Etix Everywhere één datacenter in elk België, Bangkok en Colombia.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This