Tanium wint 2023 Microsoft US Rising Azure Technology Partner of the Year Award

29 juni 2023

Tanium, leverancier van converged endpoint management (XEM), heeft de Rising Azure Technology Partner of the Year Award ontvangen. Deze award is een belangrijk onderdeel van het 2023 Microsoft US Partner of the Year-programma. Dit programma erkent partners voor excellente prestaties en innovaties. Dat geldt ook voor de converged endpoint management-oplossing van Tanium.

De oplossingen van Tanium en Microsoft transformeren namelijk de manier waarop organisaties hun uitgebreide omgevingen beveiligen en beheren. De gezamenlijke aanpak biedt een snelle, makkelijk uit te breiden en effectieve endpoint management-oplossing die beschikbaar is vanuit de Microsoft Azure cloud.

“Organisaties die tal van point solutions gebruiken, merken al snel dat dit leidt tot een gebrek aan zichtbaarheid, terwijl de complexiteit van hun IT-omgeving er alleen maar groter op wordt. Ook verhoogt het toepassen van point solutions het risico op inbreuken en lopen de kosten onnodig op in een tijd waarin ze het zich letterlijk niet kunnen veroorloven om budget uit te geven aan ineffectieve of overbodige technologieën”, zegt Steve Daheb, chief marketing officer bij Tanium. “Al deze verschillende tools worden vaak in silo’s ingezet door teams die zich bezighouden met IT Operations, Security en Compliance. Hierdoor wordt het veel moeilijker om zowel de infrastructuur als bedrijfskritische gegevens effectief te beschermen. We zijn vereerd om erkend te worden als 2023 Microsoft US Partner of the Year. We kijken uit naar onze verdere samenwerking met Microsoft, terwijl we silo’s blijven afbreken met een geconvergeerd platform dat point solutions overbodig maakt en zekerheid biedt door de kracht van Microsoft Azure.

De Microsoft Partner of the Year Awards erkennen partners uit het wereldwijde Microsoft-ecosysteem met een verscheidenheid aan awards die zijn ontworpen om oplossingen te promoten die succes voor klanten opleveren en die zijn gebouwd op Microsoft-cloud en -platforms. De Rising Azure Technology Partner of the Year Award wordt toegekend aan een technologiepartner (ISV) die een sterke klantgerichtheid en impact heeft aangetoond door te bouwen op Microsoft Azure als hun primaire cloudplatform, door hun oplossing te schalen en door samen met Microsoft te verkopen.

“We willen de winnaars en finalisten van de 2023 Microsoft Partner of the Year Awards van harte feliciteren”, zegt Nina Harding, corporate vice president, Microsoft US global partner solutions. “De winnaars en finalisten van de 2023 Microsoft Partner of the Year Awards hebben het beste laten zien van wat er mogelijk is met de Microsoft Cloud door innovatieve nieuwe oplossingen en diensten te leveren die een positieve impact hebben op klanten en die digitale transformatie mogelijk maken.”

Als lid van de Microsoft Intelligent Security Association (MISA) bieden Tanium en Microsoft-klanten tal van voordelen:

  • Door gebruik te maken van Azure Active Directory kunnen klanten Tanium-technologie gebruiken om de beveiligingsstatus van gebruikersapparaten vast te stellen en ervoor te zorgen dat hun software en configuratie up-to-date zijn voordat zij toegang krijgen tot resources op het netwerk. Deze aanpak is essentieel voor Zero Trust-beveiliging.
  • Verbeterd onderzoek naar bedreigingen, opsporing van bedreigingen en herstel van beveiligingsincidenten op basis van de beveiligingsmogelijkheden van Microsoft en het realtime onderzoek en herstel van Tanium.
  • Via Microsoft Sentinel kunnen klanten de realtime-gegevens van Tanium rechtstreeks in de Sentinel-console gebruiken om herstelstappen te nemen. 

“Als organisaties Zero Trust-strategieën evalueren, is een belangrijke uitdaging dat zij slechts over beperkte gegevens beschikken om zakelijke beslissingen te nemen”, zegt Rob Jenks, senior vice president of corporate strategy bij Tanium. “Voor het eerst stellen Tanium en Microsoft-klanten in staat om real-time apparaatgegevens en gebruikersgegevens samen te brengen om een echt Zero Trust-toegangsproces te implementeren. Onze samenwerking met Microsoft levert klanten over de hele linie veel waarde op omdat we samen hun IT-apparatuur helpen beveiligen en beheren, en dat allemaal op basis van Microsoft Azure.”

De Microsoft Partner of the Year Awards worden jaarlijks bekendgemaakt voorafgaand aan de wereldwijde partnerconferentie van het bedrijf, Microsoft Inspire, die dit jaar plaatsvindt op 18 en 19 juli.

Tanium is beschikbaar in de Microsoft Commercial Marketplace, een online winkel met applicaties en diensten voor gebruik op Microsoft Azure. Bezoekers van de Marketplace kunnen Tanium  converged endpoint management (XEM)direct op de Marketplace kopen en gebruiken. Ook kunnen zij de aankoop van Tanium XEM toepassen op hun Microsoft Azure Consumption Commitments (MACC). Klik hier om Tanium te ontdekken op de Microsoft Azure Marketplace.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This