Forrester benoemt OutSystems tot leider in low-code en roemt haar vroegtijdige investeringen in AI-ondersteuning en omvangrijke community

29 juni 2023

OutSystems, ontwikkelaar van een high-performance low-codeplatform ter wereld, is benoemd tot ‘Leader’ in het marktrapport The Forrester Wave: Low-Code Development Platforms For Professional Developers, Q2 2023. OutSystems behaalde de hoogste score in de categorieën ‘Tooling of User Experience’ en ‘Tooling for Data and Integration’ en de hoogst mogelijke score voor de criteria ‘innovation’ en ‘community’.

Het rapport stelt daarnaast: “Haar strategische sterke punten zijn toewijding aan innovatie (bewezen door haar vroegtijdige investeringen in AI-ondersteuning en ambitieuze roadmap) en de omvangrijke community marketplace met ruim 5.000 uitbreidingsmodules voor haar platform”. 

Forrester merkt in zijn rapport op dat OutSystems al “geruime tijd leider in low-code” is. Voor het ‘2023 Forrester Wave’ voerde het marktonderzoeksbureau een evaluatie uit onder veertien leveranciers aan de hand van 26 platform- en leverancierscriteria. De 2023-editie van het rapport beschrijft hoe low-code een nieuwe definitie aan applicatieontwikkeling geeft en nieuwe normen zet. Het gaat in op de cruciale functionele eisen voor platforms die ondersteuning bieden voor uiterst veeleisende zakelijke use cases, blijk geven van een geloofwaardige DevOps-aanpak en krachtige functionaliteit bieden voor governance en beheer van de applicatieportefeuille. Als de enige leider die zich volledig op low-code richt wordt OutSystems uitgelicht als “uitmuntende keuze voor bedrijven die behoefte hebben aan een serieuze oplossing voor de ontwikkeling van bedrijfsapplicaties van een onafhankelijke leverancier die zich volledig toelegt op low-code en snelle softwareontwikkeling.”

Paolo Rosado, CEO, OutSystems
Paolo Rosado, CEO, OutSystems

“Tegenwoordig begint en eindigt de innovatiestrategie van bedrijven met software. Het vermogen om snel bedrijfsklare applicaties te bouwen, te wijzigen en op te schalen is daarmee belangrijker dan ooit tevoren”, zegt Paulo Rosado, de oprichter en CEO van OutSystems. “Naar onze mening weerspiegelt deze nieuwe blijk van erkenning door Forrester het compromisloze en onophoudelijke streven van ons team om organisaties in alle delen van de wereld te helpen met de ontwikkeling van applicaties die een uitmuntende gebruikservaring bieden en concurrentievoordeel opleveren. We zijn trots op de manier waarop OutSystems ‘s werelds meest innovatieve bedrijven helpt om voor voortdurende verbeteringen te zorgen van de manier waarop zij te werk gaan en hun klanten bedienen.”

OutSystems blijft het voorkeursplatform voor organisaties die een krachtige nieuwe zakelijke strategie willen omarmen door het opvoeren van de snelheid waarmee zij bedrijfskritische applicaties ontwikkelen, doorontwikkelen en opschalen.

De 2023-editie van de Forrester Wave volgt kort na het door Forrester Consulting uitgevoerde onderzoek “Total Economic Impact™ of OutSystems” uit 2022. Daaruit blijkt dat het platform van OutSystems voor een efficiëntieverbetering tot 66 procent zorgde en in drie jaar tijd een ROI van 506 procent opleverde. De investering verdiende zich binnen zes maanden terug.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This