Tanium integreert XEM-platform met ServiceNow om tevredenheid van eindgebruikers en IT-medewerkers te verhogen

27 juni 2023

Tanium, de enige aanbieder van converged endpoint management (XEM), lanceert Tanium Total Experience (TX) voor ServiceNow. Tanium heeft zijn toonaangevende XEM-platform geïntegreerd met het ServiceNow-platform om ongeëvenaarde zichtbaarheid, realtime gegevens en proactief herstel te bieden aan organisaties die de ervaringen van IT-medewerkers, eindgebruikers en klanten willen verbeteren.

Negenentachtig procent van de leidinggevenden bij bedrijven die willen groeien, is het erover eens dat grotere tevredenheid van medewerkers direct leidt tot betere ervaringen van klanten. Een hogere tevredenheid van medewerkers zorgt ook voor een sterkere loyaliteit, een lager verloop, meer innovatie, betere samenwerking en een grotere openheid voor verandering. Door Tanium Total Experience te integreren met ServiceNow kunnen organisaties de kracht van het Tanium XEM platform benutten om de productiviteit van medewerkers te verhogen en incidenten sneller op te lossen met behulp van real-time endpoint performance data. Het ondersteunt ook volledig geautomatiseerde selfservice-uitrol van software op apparaten van medewerkers. Daardoor kunnen medewerkers zich richten op meer strategisch werk om de klanttevredenheid te verhogen.

“Customer Experience is al lang een topprioriteit voor de meest succesvolle bedrijven”, zegt Rob Jenks, senior vice president corporate strategy bij Tanium. “Klanttevredenheid zorgt voor hogere inkomsten, een groter marktaandeel en een betere adoptie. Bij Total Exeperience draait het om het op elkaar afstemmen van de ervaringen van medewerkers en IT-personeel om betere resultaten voor de klant te behalen. Het geeft IT-medewerkers de mogelijkheid om problemen effectiever te onderzoeken, te automatiseren en te remediëren. Medewerkers kunnen hun tijd hierdoor vooral besteden aan het helpen van klanten. Ze worden immers niet langer gehinderd door slecht geïntegreerde sets van tools en slechte kwaliteit van gegevens.”

Tanium TX stelt medewerkers in staat om IT-gerelateerde problemen zelf op te lossen. Hierdoor worden IT-medewerkers ontlast van tijdrovende taken. IT-teams kunnen zich hierdoor richten op problemen en innovaties waar klanten baat bij hebben. Organisaties die met succes overstappen op de TX-oplossing behalen grotere resultaten door een maximale ROI te realiseren en 25% of meer beter te presteren dan concurrenten. 

Tanium Total Experience voor ServiceNow biedt klanten de mogelijkheid om:

  • Inzicht te krijgen in iedere endpoint in de IT-infrastructuur van de organisatie, inclusief realtime monitoring en geavanceerde rapportage;
  • Incidenten proactief te identificeren en ze te remediëren via geautomatiseerde en geïntegreerde workflows en waarschuwingen; 
  • Het aantal helpdesktickets te beperken door eindgebruikers selfservice-mogelijkheden voor herstel te bieden;
  • Vroegtijdig ongeplande wijzigingen te detecteren die kunnen leiden tot verslechtering van de service, uitval of het niet naleven van de voorschriften;
  • Gericht risico’s te identificeren en uitval te beperken. Dat verbetert de tevredenheid van de eindgebruikers.
  • Software rechtstreeks vanuit ServiceNow te implementeren om rechten en softwarelicenties voor bedrijfsmiddelen te garanderen. 

In een recent IDC-onderzoek zei 71% van de respondenten dat integratie van tools zoals ITSM met IT Operations, IT Asset Management en Digital Employee Experience-oplossingen voor hen ‘essentieel’ of een ‘hoge prioriteit’ is in 2023 en daarna. “Deze overstap naar een uniforme aanpak om te helpen met tool- en teamconsolidatie en het verminderen van complexiteit is zeker een prioriteit voor klanten”, zegt Snow Tempest, onderzoeksmanager voor IT Service Management bij IDC. “De meest gewaardeerde voordelen van deze integratie zijn onder andere samenwerking tussen teams, gestroomlijnde processen en het delen van gegevens om tijd- en kostenbeheer te verbeteren. Daarnaast is de mogelijkheid om meer van je IT-middelen in realtime te identificeren en beheren essentieel voor het verbeteren van de algehele beveiliging.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This