Stijgende vraag AEC-bedrijven naar moderniseren file data storage

27 juni 2023

Nasuni Corporation, leverancier van file storage diensten, maakt melding van een stijgende vraag naar het Nasuni File Data Platform vanuit de wereldwijde AEC-branche (architectuur, engineering, constructie). Nasuni stelt zijn AEC-klanten in staat hun digitale transformatie te versnellen door file storage te moderniseren. Hierdoor wordt data uiteindelijk beter toegankelijk vanuit de cloud, de file storage effectiever en zijn er betere recovery mogelijkheden van bijvoorbeeld ransomware.

Nasuni heeft zijn AEC-klantenbestand sinds 2021 flink weten uit te breiden, waarbij het meer dan 190 klanten op meer dan 4300 locaties (27 landen wereldwijd) heeft geholpen hun gegevensbeheer te optimaliseren, hun BIM-tools (Building Information Modelling) te integreren en complexe samenwerkingen te faciliteren met wereldwijd gedeelde files. 

“Alle activiteiten in de AEC-sector zijn afhankelijk van file data en bevinden zich in een ongekende transitie, met meer digitale oplossingen in de gehele waardeketens en innovatief gebruik van data zoals digital twins, ontwerpautomatisering, BIM-producten en het testen van op kunstmatige intelligentie (AI) gebaseerd kennismanagement. Dit om competitief te blijven en operationele zaken naar het volgende niveau te brengen”, aldus David Grant, President van Nasuni. “Deze mogelijkheden die worden ondersteund door cloud based file en object storage, beheerd door het Nasuni File Data Platform, verbeteren de competitiviteit van organisaties door hun processen te optimaliseren en meer samenwerking, delen en data security mogelijk te maken.”

Het Nasuni File Data Platform biedt bedrijven de oneindige schaalgrootte van de cloud in combinatie met superieure edge-prestaties en ongekende gegevensbescherming en -veiligheid dankzij de gegevensbestandsdiensten (zoals Nasuni Ransomware Protection en Nasuni Access Anywhere). Dit wordt gerealiseerd door datasilo’s te consolideren, 24/7 bedrijfscontinuïteit te bieden, gebruikersproductiviteit te optimaliseren, uitgebreide bedrijfsinformatie te leveren en de mogelijkheid te bieden om meerdere cloudproviders te kiezen. Hybride cloudtechnologie levert kritieke prestatievoordelen vanaf de edge, waardoor organisaties effectiever kunnen samenwerken en grote datasets en -bestanden op regionale of mondiale schaal kunnen delen. 

Het Nasuni File Data Platform integreert en ondersteunt toepassingen zoals Adobe InDesign, Autodesk Revit, Dassault CATIA CAD, Siemens Teamcenter en Windows® File Copy. Dankzij Nasuni’s intelligente edge-caching kunnen AEC-bedrijven gebruikmaken van de oneindige schaalgrootte van objectopslag in de cloud van voorkeur terwijl er ook wordt voldaan aan de eisen van gehybridiseerde werkomgevingen en hoogwaardige toegankelijkheid tot data, zelfs voor lokale werkplekken en werkplekken op afstand. 

Onderzoek in 2022 toont aan dat de bouwsector en onderwijssector de meest waarschijnlijke doelen zijn van aanvallen met ransomware, waardoor data security en de mogelijkheid om direct te herstellen van aanvallen zonder beslag te leggen op interne resources van essentieel belang zijn om het bedrijf competitief te houden. “De snapshot-benadering van Nasuni-Azure werkt gewoon”, zegt Joe Marando, CIO bij wereldwijd architectenbureau JERDE. “Als een bedrijf wordt aangevallen met ransomware kun je teruggaan en data herstellen van direct voor de aanval, en je krijgt je gegevens gewoon terug. De file recovery functie van Nasuni is fantastisch.”

Ramboll, een toonaangevend Deens AEC-bedrijf met 16.500 medewerkers in 35 landen en 300 externe kantoren, werkt samen met klanten om de infrastructuur voor duurzame samenlevingen te creëren. Het bedrijf vertrouwde in veel van zijn wereldwijde kantoren op fysieke en virtuele storage systemen die werden ondersteund door NetApp SnapMirror. De uitdaging om deze wereldwijde infrastructuur in stand te houden was aanzienlijk, maar Nasuni slaagde er met gemak in de bestaande infrastructuur te vervangen. 

“We moesten wekelijks meerdere updates doen”, zo herinnert IT Project Manager Morten Madsen van Ramboll zich. “Het huidige systeem was geen schaalbare oplossing voor een bedrijf zo groot als het onze”. Madsen selecteerde het Nasuni File Data Platform om de problemen die het bedrijf had met opslag, back-up en beheer aan te pakken. Vandaag de dag vertrouwt Ramboll wereldwijd op Nasuni voor opslag, beveiliging en beheer van meer dan 3 petabyte (PB) van bestandsgegevens. 

APi GroupJERDEKimley-HornMcLarenPerkins+WillRambollSMEC (Snowy Mountains Engineering Corporation), Voessing en de Walsh Group hebben ook gekozen voor Nasuni om hun verouderde file infrastructuur te moderniseren, meer waarde te halen uit IT-investeringen en binnen enkele minuten te herstellen van cyberaanvallen zoals ransomware.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This