SABCA Group kiest voor 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes om bedrijf toekomstbestendig te maken

22 juni 2023

SABCA Group kiest voor het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes voor het beheer van de productlevenscyclus. SABCA wil op basis van het 3DEXPERIENCE-platform nieuwe, complexe zakelijke projecten realiseren. Dat maakt Dassault Systèmes bekend op de Paris Air Show.

Het 3DEXPERIENCE-platform biedt een geïntegreerde engineering- en productie-ervaring die efficiënte samenwerking en afstemming tussen zijn teams stimuleert. Het platform moet de technologische mogelijkheden bieden om SABCA Group toekomstbestendig te maken.

Het productieteam van SABCA heeft met het 3DEXPERIENCE-platform al in een vroegtijdig stadium van de levenscyclus van een nieuw product toegang tot virtuele tweelingen (virtual twins). Daardoor kan het bedrijf zich sneller voorbereiden op de productie. Alle technische wijzigingen in dit datagestuurde model worden in realtime weerspiegeld in de virtuele omgeving van het platform. Daardoor beschikt productie altijd over de meest recente informatie. Visiativ Benelux en Razorleaf zijn voor SABCA de implementatiepartners bij dit project.

Sterkere positie

SABCA had duidelijke vereisten en verwachtingen opgesteld voor een nieuw PLM-systeem. “Een end-to-end, state-of-the-art oplossing die alle gebruikers samenbrengt was een vereiste voor ons bedrijf”, zegt Miguel Laduron, ICT-directeur bij SABCA Group. “Het 3DEXPERIENCE-platform is de meest geavanceerde, toekomstbestendige oplossing op de markt om onze PLM-strategie te realiseren. We kunnen klanteisen, ontwerp en productie efficiënt integreren. Dit technologische voordeel zal onze positie versterken.”

“Er is een enorme transformatie gaande onder fabrikanten en toeleveranciers om de efficiëntie te vergroten en nog beter in te kunnen spelen op de eisen en wensen van de klant. Het 3DEXPERIENCE-platform is een belangrijke hefboom voor het realiseren van innovatiestrategieën op het gebied van engineering, lifecycle management, duurzaamheid en andere gebieden. Tier 1-leveranciers als de SABCA Group kunnen technische en productiecapaciteiten verbinden in één virtuele samenwerkingsomgeving”, zegt David Ziegler, Vice President, Aerospace and Defence Industry bij Dassault Systèmes.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This