Sonaca gebruikt DELMIA Apriso voor digitale transformatie van de organisatie

25 mei 2023

De Belgische fabrikant van vliegtuigconstructies Sonaca heeft DELMIA Apriso gekozen om de fabrieksprocessen te digitaliseren en te optimaliseren.

Met deze oplossing kan het in het Belgische Gosselies gevestigde bedrijf zijn digitale transformatie uitbreiden. Hierdoor kan het concern, dat in de luchtvaartindustrie bekendstaat als een toonaangevende partij op het gebied van het ontwerp, de fabricage en het onderhoud van complexe vliegtuigconstructies, zijn positie als innovator en leverancier versterken. DELMIA Apriso van Dassault Systèmes is gekozen na een intensief selectieproces. Het biedt Sonaca een complete oplossing voor Manufacturing Operations Management (MOM).

Vergroot de zichtbaarheid en flexibiliteit

Flexibiliteit en operational excellence zijn belangrijke onderscheidende factoren in de lucht- en ruimtevaartsector en de defensie-industrie. Na de implementatie van DELMIA Apriso Operations Management zal Sonaca veel beter zicht hebben op de beschikbaarheid van machines. Bovendien ontstaat hiermee een optimaal inzicht in materiaalstromen en voorraden. Daarmee wordt de algehele flexibiliteit aanzienlijk verbeterd. Dit helpt het bedrijf om de efficiëntie van medewerkers op de werkvloer te verbeteren, processen optimaal te beheren, en aanzienlijke besparingen te realiseren op de voorraad- en productiekosten.

Optimaliseer processen, middelen en samenwerking

“We ontwerpen en produceren op maat gemaakte complexe vliegtuigconstructies, voor een industrie die wordt uitgedaagd door de noodzaak om te voldoen aan wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen”, zegt Yves Delatte, CEO van Sonaca. “Om onze toekomstige flexibiliteit en prestaties te verbeteren, investeren we in een platformgebaseerde oplossing voor Manufacturing Operations Management (MOM), waar al onze fabrieken van kunnen profiteren om hun processen, multidisciplinaire samenwerking en gebruik van middelen te verbeteren.”

DELMIA Apriso van Dassault Systèmes helpt fabrikanten bij het transformeren van wereldwijde productieactiviteiten om operational excellence te bereiken en te behouden. Dit is mogelijk doordat deze oplossing het mogelijk maakt verder te kijken dan de vier muren van een individuele fabriek, maar juist te focussen op het volledige netwerk van productiefaciliteiten. DELMIA Apriso biedt uitgebreide functionaliteit voor procesbeheer, kwaliteitsmanagement, magazijn- en materiaalbeheer, onderhoud, realtime zichtbaarheid & controle, historische analyses, IIoT-integratie, uitvoering en tracking van productieorders.

Productie Besturingssysteem (MOM)

“DELMIA Apriso is onze complete Manufacturing Operating Management (MOM)-oplossing die alle vereiste functionele domeinen bij Sonaca afdekt”, merkt John Kitchingman, Managing Director EuroNorth bij Dassault Systèmes op. “We zijn trots op onze betrokkenheid bij Sonaca en ook blij om de voortgang te zien van de inzet van onze CATIA en SIMULIA applicaties voor ontwerp en engineering naar DELMIA Apriso om de productieprocessen te optimaliseren. Met deze oplossing kan de klant een sterk gestandaardiseerde digitale manier van werken uitrollen en onderhouden. Bovendien kan Sonaca hiermee snel ‘best practices’ implementeren binnen alle fabrieken.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This