Swappie onthult eerste premium product: de Premium Series

25 mei 2023

Swappie, het Europese bedrijf dat refurbished iPhones koopt en verkoopt, heeft vandaag een toevoeging aan zijn aanbod refurbished toestellen aangekondigd: De Premium Series. Dit nieuwe premium product – het eerste dat door Swappie wordt gelanceerd – dicht het gat in de huidige markt door een eersteklaservaring van een refurbished smartphone aan te bieden. Dat maakt het voor consumenten gemakkelijker dan ooit om het juiste te doen voor de planeet.

De Premium Series, het aanbod van toestellen die cosmetisch onberispelijk zijn, volledig functioneel en 100% batterijcapaciteit hebben, is vanaf vandaag verkrijgbaar in alle landen waar Swappie actief is. Het pronkstuk van de Premium Series is de ecologische voetafdruk die, net als de andere opgeknapte toestellen in het aanbod van Swappie, 78% minder uitstoot genereert dan een nieuwe smartphone. Hierdoor kunnen consumenten vanaf vandaag een nog perfectere versie van een refurbished toestel bezitten, zonder bij te dragen aan de enorme hoeveelheid e-waste die wordt gegenereerd bij de productie van nieuwe smartphones.

Onderzoek naar grootste drempels

Een recent onderzoek in opdracht van Swappie en uitgevoerd door marktonderzoeksbureau Kantar werpt een licht op de redenen waarom sommige mensen nog steeds een nieuwe smartphone kopen in plaats van een refurbished toestel, waarbij een derde van de consumenten (32%) de gezondheid van de batterij noemt, gevolgd door de functionele kwaliteit van een nieuwe telefoon (25%) en het ontbreken van tekenen van slijtage (20%). De gereviseerde Premium Series van Swappie komt tegemoet aan deze voorwaarden, omdat de toestellen in principe nieuw zijn met een batterijcapaciteit van 100%, geen tekenen van slijtage vertonen, volledige operationele capaciteit hebben en, zoals bij alle verkochte Swappie iPhones, onder een Swappie-garantie van 24 maanden vallen. Bovendien produceert de Premium Series slechts een fractie van het e-afval traditioneel geassocieerd met een nieuwe smartphone, wat het ook een betere keuze maakt voor de planeet.

Meer mainstream

“We hebben altijd naar onze klanten willen luisteren en door ons aanbod steeds verder uit te breiden, zijn we in de loop der jaren dichter bij hen kunnen komen en hebben we refurbished elektronica een beetje meer mainstream gemaakt”, zegt Casper Andersen, Premium Series Lead bij Swappie. “Toch wisten we dat dit niet genoeg was, dat er een groep consumenten was die alleen voor refurbished zou kiezen als de telefoon een ongerepte esthetiek had of een batterij met volledige capaciteit. Zelfs geleid door de wens het juiste te doen voor de planeet, hield het gebrek aan deze oplossing hen tegen om die keuze te maken. Daarom brengen we de Premium Series op de markt, omdat het een klasse boven nieuw is die het voor veeleisende consumenten gemakkelijker maakt om de circulaire economie in hun dagelijks leven te integreren.”

CEO en medeoprichter van Swappie, Sami Marttinen: “We zijn gepassioneerd door het creëren van een wereld die duurzamer, ethischer en inclusiever is. Onze klanten staan centraal bij alles wat we doen, en we zijn vastbesloten om het gebruik van onze diensten zo gemakkelijk en aangenaam mogelijk te maken. Swappie bevindt zich in een unieke positie omdat al ons opknapwerk gebeurt in onze eigen faciliteiten in Europa, we onze eigen toeleveringsketen hebben, en we voordelen zoals gratis garanties en moeiteloze retourzendingen bieden. In elk stadium kunnen we ervoor zorgen dat de beste procedures worden gehandhaafd, waardoor producten van hoge kwaliteit worden gegarandeerd die volledig functioneel zijn. Dit is essentieel voor het opbouwen van vertrouwen in Swappie op lange termijn. Smartphones hebben geen houdbaarheidsdatum en we hopen dat het toevoegen van de Premium Series aan onze productlijn nog meer consumenten zal helpen zich net zo comfortabel te voelen bij het kopen van een refurbished iPhone als bij een gebruikte auto.” 

Right to repair

“De productie van nieuwe smartphones is verantwoordelijk voor meer dan 100 miljoen ton CO2 per jaar, terwijl e-waste de snelst groeiende vorm van afval op aarde is. 85-95% van de emissies in verband met smartphones komt vrij tijdens de fabricage, inclusief de ontginning van grondstoffen, de verzending en het eerste levensjaar. Eerder dit jaar heeft men in Brussel een wetgeving voorgesteld om het recht van de consument op reparatie te bevorderen, wat een stap in de goede richting is. We moeten echter nog een stap verder gaan om ervoor te zorgen dat alle praktijken die onafhankelijke reparatie beperken door processen zoals serialisatie, beperkingen op de distributie van onderdelen en toegang tot handleidingen worden verboden. Consumenten moeten betaalbare kwaliteitsreparaties kunnen laten uitvoeren door de leverancier van hun keuze en in geen geval mogen de functies van een product worden aangetast omdat de reparatie buiten het netwerk van de oorspronkelijke fabrikanten om is uitgevoerd. Dit is de enige manier om daadwerkelijk reparatie in plaats van vervanging te stimuleren”, vult Jori Ahvonen, CTO bij Swappie aan.

De toestellen uit de Premium Series zijn beperkt in aantal, maar de Premium-klasse is niet beperkt tot een specifiek model. De Premium Series is vanaf vandaag verkrijgbaar op de website

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This