Red Hat levert laatste versies van Red Hat Enterprise Linux

11 mei 2023

Red Hat kondigt vandaag de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat Enterprise Linux 9.2 en de nakende beschikbaarheid van Red Hat Enterprise Linux 8.8. Deze nieuwe versies kaderen binnen Red Hat’s inspanningen om complexe taken op Linux platformen over de hybride cloud heen te vergemakkelijken en te stroomlijnen. Van datacenters over publieke clouds tot edge-uitrollen, ze helpen IT-teams het tekort aan talent te overbruggen en de efficiëntie in kritische infrastructuurgebieden te verbeteren.

Volgens het rapport van IDC “Worldwide Server Operating System Environments Forecast, 2022-2026: The Public Cloud Shifts the OSE Market into Overdrive”, zullen Linux bestuursysteemomgevingen groeien van 78% in 2021 tot 82% in 2026 over de hybride cloud heen (fysieke, virtuele en clouduitrollen). Volgens Red Hat betekent dit dat de nood aan allesomvattende Linux infrastructuurvaardigheden en -capaciteiten niet alleen zal verdwijnen, maar zelfs nog kritischer zal worden wanneer deze omgevingen aan complexiteit zullen winnen.

Overal Linux automatisatie

Red Hat Enterprise Linux 9.2 en 8.8 blijven de capaciteiten van systeemrollen uitbreiden, de Red Hat Enterprise Linux specifieke Ansible content die grotere consistentie en efficiëntie op schaal brengt door alledaagse administratieve taken te automatiseren. Dat betekent dat een aantal alledaagse Linux rollen, van Microsoft SQL Server tot virtuele privénetwerken (VPNs) nu makkelijk geconfigureerd, gecrediteerd en uitgerold kunnen worden met basis Linux kennis. Systeemrollen helpen ook uitrollen toekomstbestendig te maken door upgrades minder disruptief te maken. De natuur om te automatiseren maakt het makkelijker om elk van die functies te herconfigureren. 

De laatste versies breiden die rollen verder uit met de toevoeging van de Red Hat Enterprise Linux systeemrol voor Podman, Red Hats hulpmiddel om containers op Linux platformen te ontwikkelen, managen en uit te voeren. Normaal gezien vraagt een Podman instantie kennis van de commandoregel, maar deze systeemrol laat beheerders toe om configuraties die in deze specifieke omgevingen passen, te automatiseren. Daarbij hoort ook de mogelijkheid om vooraf geïntegreerde, klaar-voor-productie containerworkloads uit te rollen over de Red Hat Enterprise Linux host. Het helpt zo de vaardigheden van Linux beheerders uit te breiden om containerinfrastructuur te onderhouden, meldt het PR-buro van Red Hat. 

Lees alle nieuwe functionaliteiten van Red Hat Enterprise Linux 9.2 en Red Hat Enterprise Linux 8.8 in het Engels via de volgende link. De nieuwe functies zijn onder andere een grotere operationele consistentie over de hybride cloud heen, containers op schaal beheren en onderhouden, ondersteuning voor 64k page-size Arm architectuur en twee nieuwe opties voor het beheer van de projectcyclus.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This