Cegeka zet Europese groei voort met uitbreiding naar Griekenland

11 mei 2023

De Europese ICT-groep Cegeka, met hoofdkantoor in België, opent een eerste vestiging in de Griekse hoofdstad Athene. Dit nieuw kantoor vormt de thuisbasis van het vierde land van het Europese Delivery Center (EDC) van Cegeka, na Roemenië, Moldavië en Tsjechië. Naast het EDC, dat fungeert als klantenservicecentra, is het groeibedrijf Cegeka actief in meer dan 10 Europese landen 

IT-professionals en culturele fit drijvende krachten achter uitbreiding naar Griekenland 

Cegeka’s keuze voor Griekenland is gebaseerd op de combinatie van de aanwezigheid van bekwame IT-professionals in Griekenland, de culturele fit en het aanwezige ondernemerschap in het land. Daarnaast spelen belangrijke waarden als respect, authenticiteit en ontwikkeling van onze medewerkers een cruciale rol in de beslissing om een Cegeka-kantoor te openen in Athene.

“We zetten ons in om een inclusieve werkomgeving te creëren die de groei en ontwikkeling van werknemers stimuleert. Griekenland kent een mooie geschiedenis op vlak van vakmanschap en creativiteit. We kijken erg uit naar de samenwerking met de getalenteerde medewerkers om de innovatie er nog verder te stimuleren. We verwachten de volgende drie jaar een Grieks team van 300 medewerkers uit te bouwen. We zijn ervan overtuigd dat we dankzij het Griekse IT-talent onze capaciteiten die we inzetten voor onze Europese klanten, zullen versterken”, zegt Tom De Vos, Director European Delivery Center van Cegeka. 

Investering in mensen en infrastructuur voor extra schaalbaarheid en flexibiliteit 

De opening van het Grieks kantoor speelt in op de toekomstige groei van Cegeka. “Er is de behoefte om extra capaciteit te creëren om onze klanten te helpen in hun verdere digitalisering”, zegt Stijn Bijnens, CEO van Cegeka. “We zijn ervan overtuigd dat de Griekse uitbreiding Cegeka meer flexibiliteit en schaalbaarheid zal geven, waardoor we onze klanten in Europa nog beter van dienst kunnen zijn. We blijven dan ook verder investeren in onze mensen en in onze infrastructuur in Europa zodat we klanten – in close cooperation – het hoogste serviceniveau kunnen blijven bieden”, aldus Bijnens. 

Cegeka voorziet duurzame groei in Griekenland

Het Grieks verhaal van Cegeka start in Athene, maar er wordt nu al bekeken welke mogelijkheden er zijn om ook elders in het land, zoals in Thessaloniki, een uitvalsbasis uit te bouwen. De uitbreiding naar Griekenland is een strategische beslissing die de ambitie kracht bij zet om de positie van Cegeka als toonaangevende Europese ICT-speler te verstevigen. “Dat doen we door te investeren in onder meer hybride cloud, AI, cybersecurity,… maar ook in onze medewerkers. We kijken er dan ook naar uit om samen te werken met het IT-talent in Griekenland, besluit Bijnens. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This